Välkommen till Älvkvarnsskolan

Älvkvarnsskolan är en integrerad för- och grundskola som ligger mitt i Ursvik med närhet till grön- och naturområden. På Älvkvarnsskolan har vi en hög ambitionsnivå och vi vill stimulera varje barn till att göra det bästa av sina förutsättningar. Vi har stora, ljusa och modernt utrustade lokaler. Vår verksamhet startade 2008 och nu har vi ca 650 elever från förskolan upp till årskurs 9.

Det all personal på Älvkvarnsskolan har gemensamt är att vi strävar efter att skapa ett lustfyllt lärande och bästa möjliga lärandeprocess för att alla elever ska nå sina mål och sin fulla potential.

En viktig framgångsfaktor är vår ”Älvkvarnsanda”. Vi har höga förväntningar och goda relationer med alla våra elever. Genom att vi rår om våra elever länge har vi möjlighet att arbeta med progression i lärandet i ett 1-16-års perspektiv.

Trygghet och studiero når vi genom ett tätt samarbete mellan elever, föräldrar, pedagoger och vårt elevhälsoteam.

Förskolan knyts ihop med skolan genom fadderverksamhet där elever läser för förskolebarn och stimulerar till läsning. Barnen är bekanta med kulturen när de börjar skolan då hela verksamheten har en gemensam värdegrund.

I vårt egna kök lagar våra kockar god och näringsriktig mat från grunden. Vi har även ett stort salladsbord och bakar vårt eget bröd.

 

Kontakta oss

Telefon Reception 08-404 31 48

Sjukanmälan Sjukanmälan görs i SchoolSoft http://sms.schoolsoft.se/pysslingen

E-post alvkvarnsskolan@pysslingen.se

Facebook Älvkvarnsskolans Facebooksida

Rektor/förskolechef Catarina Hasslev | 08-404 31 47

Bitr. förskolechef: Larisa Rejhan  08-404 31 45
Bitr. rektor Fklass-3 Hans Granholm 08-404 31 39
Bitr. rektor 4-9: Fredrik Rosberg 08-404 31 40

 

Förskolan och fritids har öppet kl. 07:00-17:30 måndag – fredag.

Här hittar du oss

Nyheter från Älvkvarnsskolan