Matsedel

Något av det viktigaste av allt på en skola är att kunna erbjuda våra elever en god och näringsriktig skolmat med fokus på svenskproducerade och ekologiska råvaror. Att köpa svenskproducerat ger oss en möjlighet att skapa en varierad meny utifrån årstid och säsong.

I köket arbetar vår kock Rickard tillsammans med vårt köksbiträde Noiy. Maten lagas och det mesta av brödet bakas i skolans kök och allting serveras varmt och nylagat. Vi värnar också om att menyn är varierad och smakrik så att våra elever får med sig en god kunskap om mat som kultur. I en god matkultur ingår också att man äter i lugn och ro i en rofylld miljö.

Barnen äter i sina klassrum och varje vecka utses matvärdar i varje klass som hämtar maten i köket och presenterar maten för sina klasskamrater.

Varje dag serveras en variation av sallad och råkost, ekologisk mellanmjölk och vatten samt hårt bröd med Bregott.

Köket reserverar sig för att vissa förändringar i matsedeln kan förekomma vid särskilda tillfällen.

Mat denna vecka:

Måndag

Kycklingkorv med makaroner och bönsalsa
Vegetariskt: Sojakorv med makaroner och bönsalsa

Tisdag

Sej med brynt smör, dill, pepparrot och potatis

Onsdag

Kycklingcurry med ris
Vegetariskt: Oumpcurry med ris

Torsdag

Broccolisoppa, ugnspannkaka och bärkompott

Fredag

Pastawok med strimlat nötkött och grönsaker
Vegetariskt: Pastawok med smörbönor och grönsaker


Senast uppdaterad: 2018-01-10