Matsedel

Något av det viktigaste av allt på en skola är att kunna erbjuda våra elever en god och näringsriktig skolmat med fokus på svenskproducerade och ekologiska råvaror. Att köpa svenskproducerat ger oss en möjlighet att skapa en varierad meny utifrån årstid och säsong.

I köket arbetar vår kock Rickard tillsammans med vårt köksbiträde Kormas. Maten lagas och det mesta av brödet bakas i skolans kök och allting serveras varmt och nylagat. Vi värnar också om att menyn är varierad och smakrik så att våra elever får med sig en god kunskap om mat som kultur. I en god matkultur ingår också att man äter i lugn och ro i en rofylld miljö.

Barnen äter i sina klassrum och varje vecka utses matvärdar i varje klass som hämtar maten i köket och presenterar maten för sina klasskamrater.

Varje dag serveras en variation av sallad och råkost, ekologisk mellanmjölk och vatten samt hårt bröd med Bregott.

Köket reserverar sig för att vissa förändringar i matsedeln kan förekomma vid särskilda tillfällen.

Mat denna vecka:

Måndag

Kycklingkorv med lättstuvade makaroner
Vegetariskt: Sojakorv med lättstuvade makaroner

Tisdag

Fiskgryta med spiskummin, tomat och bulgur
Vegetariskt: Linsgryta med spiskummin, tomat och bulgur

Onsdag

Spaghetti med köttfärssås
Vegetariskt: Spaghetti med bönfärssås

Torsdag

Riswok med örtsås

Fredag

Önskelunch


Senast uppdaterad: 2018-10-18