Handbollsprofil

Petersvenskolan 1 och OV Helsingborg driver sedan hösten 2016 en handbollsprofil tillsammans för att ge elever som spelar handboll en möjlighet att tillsammans med en kunnig och utbildad tränare utvecklas i sin sport. Träningen sker på skoltid två gånger i veckan och varje tillfälle är en timme långt. Elever som söker sig till handbollsprofilen har därför fyra idrottstimmar istället för de två som den nationella timplanen kräver. Träningspassen sker i Ga-hallen som har alla de förutsättningar som krävs för att man ska kunna bedriva handbollsutbildning med hög kvalitet. Träningen sker i åldersblandade grupper men är inriktad på individuell utveckling utifrån den enskilde elevens nivå. Fokus ligger i huvudsak på teknisk utveckling även om träningen innehåller stor variation med både fysträning och olika spelövningar.

Som elev så är det viktigt att man har ett stort engagemang och intresse för sporten tillsammans med grundläggande kunskaper om hur spelet fungerar. Även om samarbetet är tillsammans med OV Helsingborg så är elever från andra klubbar också varm välkomna att söka vår handbollsprofil. Profilen kan sökas av de som börjar årskurs 6,7 och 8 och antagning sker i mån av plats på skolan.

Tränare för handbollsprofilen är Alexandra Möller som har många års erfarenhet som spelare på elitnivå både i Sverige och utomlands. Hon är även ansvarig för gymnasieskolans handbollsprofil på Filbornaskolan. Alexandra har dessutom arbetat som lärare på Petersvenskolan 1 sedan 2011 och är därmed en väl förtrogen med skolans sätt att arbeta och är en viktig del i skolans arbetslag.

Är du intresserad av vår handbollsprofil så kontakta oss gärna direkt så kan vi att vi kan boka in ett besök där ni får möjlighet att träffa tränare, elever och delta vid ett eller flera träningstillfällen om man önskar det.

För mer information går det bra att ringa eller maila till:

Alexandra Möller mail: alexandra.moller@pysslingen.se

Martin Björk tel:042-176737 alt. mail: martin.bjork@pysslingen.se

och Bengt Fellbe tel:0709-585019 alt. mail:bengt.fellbe@gmail.se


Senast uppdaterad: 2014-09-05