Skolkurator

Kuratorn ingår i skolans elevhälsa. Kuratorn på skolan ska tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet. Kuratorns arbete ska främst vara hälsofrämjande och förebyggande.

Alla elever har rätt att må så bra som möjligt på skolan, oavsett förutsättningar och svårigheter. Det kan finnas många orsaker till varför man inte trivs i skolan, tillsammans kan vi hjälpas åt att förstå varför.

Som skolkurator är mitt jobb att lyssna på dig som elev och hjälpa till att hitta lösningar på dina frågor och funderingar, hos mig är du välkommen att:

  • Prata om sådant som påverkar ditt mående och din skolsituation.
    • Du kanske känner dig nedstämd eller stressad över något du varit med om eller över en situation du befinner dig i. Du kanske lider av låg självkänsla eller har funderingar kring sexualitet. Kanske hamnar du ofta i konflikter med vänner eller familj och skulle vilja ha hjälp med att förstå varför samt hur du kan lösa dom på ett bättre sätt.

För kontakt med skolans kurator och arbetstider, se under fliken kontakt. 

 

Bra att veta!

I enlighet med skolans uppdrag så bedriver vi ingen vård eller behandling på skolan. Vid behov av psykologisk behandling hänvisar vi därför vidare till rätt instans, det kan exempelvis vara Barn- och ungdomspsykiatrin eller vårdcentralen.
Senast uppdaterad: 2018-06-20