Om Söderbaumska och renoveringen

Med anledning av Dala-Demokratens artikel i tisdagens tidning, samt Jessica Wides debattinlägg, vill vi från skollednigen göra ett förtydligande:                                                                   

Byggarbetsplatsen i idrottshuset stängdes eftersom fastighetsägaren inte hade giltig arbetsmiljöplan eller gjort någon miljöinventering.

Skolan har inte brustit i sitt arbetsmiljöansvar. När det visar sig att fastighetsägaren däremot har gjort det, har skolan ändå tagit ansvar för den uppkomna situationen och undersökt om våra elever löpt någon risk.


När vi fick vetskap om att proverna visade på att byggnadsmaterialet innehöll asbest, tog vi omgående kontakt med medicinskt sakkunniga för att ta reda på fakta om detta. Den information som skolan fått från vår skolöverläkare Lena Ansved och överläkare i miljömedicin Anders Seldén, efter att ha beskrivit läget, är att våra elever inte har utsatts för någon risk att vare sig exponeras för asbestdamm eller få några men. 

 

Vår främsta uppgift är alltid att ge en god utbildning i en god miljö. Vi värnar om att alla våra barn och elever ska vi ha en bra skola att gå till. Vi följer styrdokumenten och har ett pågående systematiskt kvalitetsarbete. Därför är vi också glada över att vår skola nu renoveras. Tillsammans med fastighetsvärden bedriver vi också ett systematiskt arbetsmijöarbete.

 

 

 

 

Kvalitetsarbete

 
 

Hitta till oss

 

Visa större karta

 

Rektor: Ylva Appelgren

Seminariegatan 3

791 36 Falun

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

T: 073-057 92 17

 

Logga in som redaktör