Om Söderbaumska

Söderbaumska skolan är en fristående F-9 skola med ungefär 470 elever och ett 60-tal medarbetare. Utbildningen kännetecknas av kulturprofil och undervisningen genomsyras av kreativa och estetiska lärprocesser. 

Vår kulturprofil innebär att vi i hög utsträckning använder oss av bild, sång, musik och skapande i undervisningen. Det är inte bara roligt utan ger också goda resultat - våra elever har högre meritvärde än genomsnittet för såväl Falu kommun som för Sverige som helhet.

Vi vet att engagerade lärare med god ämneskompetens är en framgångsfaktor – därför möter våra elever ämneslärare redan från årskurs 1. Vi följer den nationella läroplanen, våra elever genomför nationella prov och följer det nationella betygssystemet. 

Söderbaumska skolan  startade 1994 i det gamla seminariet i Falun. Vår skolbyggnad är närmare 100 år gammal och idag rymmer den skolverksamhet för barn och elever från 6 till 16 år. Vårt fritidshem är öppet för eleverna till och med årskurs sex.

Vi har ett starkt och uppskattat samarbete med våra vänskolor i Spanien och Schweiz vilket ger våra äldre elever möjlighet att delta i utbytesprogram inom ramen för undervisningen i franska, spanska eller tyska.

Skolmaten är viktig för att eleverna ska orka och vilja lära. Därför serverar vi god och näringsriktig lunch som lagas i vårt eget kök.

Skolan är öppen för alla och naturligtvis är utbildningen kostnadsfri.
 


 

 

 

 

 

 

Hitta till oss

 

Visa större karta

 

Rektor: Ylva Appelgren

Seminariegatan 3

791 36 Falun

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

T: 073-057 92 17

 

Logga in som redaktör