Om vår inskolning

På Törnskogen har vi valt föräldraaktiv inskolning.

Dag 1 inleder inskolningen med en timmes besök kl. 09.00 – 10.00 för dig och ditt barn. Då får ni möjlighet att hälsa på ansvarspedagogen och lära känna förskolemiljön.

Dag 2 börjar kl. 09.00 – 15.00. Som förälder är du aktiv med ditt barn och följer förskolans planering och rutiner.

Dag 3 är precis som dag 2 men som förälder tar du ett steg tillbaka. Kanske sitter i soffan och låter ditt barn upptäcka förskolan, pedagoger och kompisar.

Dag 4 börjar precis som de övriga dagarna. När ni kommit in i gruppen och det känns bra är det dags att säga hej då och lämna ditt barn en liten stund. Det är nu pedagogerna får sin chans att  ta hand om barnet och få det att känna sig tryggt. Barnet vilar denna dag tillsammans med de andra barnen och när de vaknar finns pedagogerna på plats och visar rutiner, aktiviteter m.m Du som förälder kommer tillbaka lagom till mellanmålet om du inte kommit överens med ansvarspedagogen om något annat.

Bra att ha med sig inför förskolestarten

Ytterkläder efter väder och årstid som regnkläder och gummistövlar för att kunna vistas utomhus i alla typer av väder. Extra ombyte med strumpor, underkläder, tröja samt underdel att kunna byta till vid behov.

Senast uppdaterad: 2017-07-02