Vår förskola

Vår förskola ligger naturnära i området Törnskogen i Sollentuna. Här leker och lär barn tillsammans med våra engagerade pedagoger. För att få bra med ork för både lek och kunskapsinhämtning serverar vi hemlagad mat med ett tydligt miljötänk.

På Vittra Törnskogen tycker vi att det är viktigt att ha en öppen kommunikation mellan barn, föräldrar och oss som jobbar i verksamheten.

Hos oss arbetar pedagoger som trivs och som drivs av att få varje barn att nå sin fulla potential.

Vi utgår ifrån barnens intressen, erfarenheter och förutsättningar för ett lustfyllt lärande och sätter kunskaper i ett sammanhang där de kan växa. Det gör att vi ofta arbetar med flera ämnen runt ett visst tema och att vi anpassar lärmiljön utifrån situationen.. Även utflykter och studiebesök en naturlig del av vår verksamhet.

Våra avdelningar Vi arbetar i 1- 3 års grupper på Barnasinnet och 3-5 årsgrupper på Lärleken. Här nedan kan du läsa mer om hur en dag kan se ut på Lärleken.

Traditioner på Törnskogen

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid. Oftast den dagen de fyller eller vid ledighet, när barnet kommer tillbaka. Vi firar i samlingen där födelsedagsbarnet får vara huvudperson. På grund av allergier och diabetes har vi valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma.

Lucia firar vi med luciatåg för alla barn som vill delta på förskolan. Föräldrar, syskon och övrig släkt är välkomna att se tåget. Det bjuds också på glögg och pepparkaka. Vi har även en jul- gransplundring runt den 13/1 då vi traditionsenligt dansar runt granen.

Varje vinter genomför vi Barnens Vasalopp med skidor, pulkaåkning, blåbärssoppa och medalj. Påsk firar vi med maskerad och påskbuffé då barnen får klä ut sig till påskkärringar/gubbar. Midsommar firar vi med att klä midsommarstången därefter dansar vi.

Under terminen bjuder vi även in till föräldrakaffe/föräldrafrukost. På våren har vi också en gårdsdag. Datumen för dessa tillställningar varierar utifrån vad vi arbetar med i barngrupperna.

 

 

Senast uppdaterad: 2017-07-02