Rektorsbrev april/maj

REKTORSBREV APRIL/MAJ

 

Visst har vi fått Aprilväder så det räcker. Ena dagen hoppar eleverna hopprep i t-shirt och svettas och nästa fryser de så om fingrarna i det lätta snöfallet så att de varken kan hålla i gungans kedjor eller pingisracket på rasten. Elevernas arbete i alla klasserna går fint och just nu är vi riktigt nöjda med studieron överallt i våra klassrum. Vi träffar utvilade och intresserade elever varje dag som vill lära mer, då är det lätt att vara pedagog. Tack för stöttningen ni hemma ger i arbetet med att få till detta genom att prata väl om skolan och så bra sätta fokus på vikten att vara i skolan och göra sitt bästa. Vi hade inte kunnat lyckas så bra om vi inte hade haft ert stöd här.

 

Just nu pågår planering för både skolavslutning som i år kommer vara i en oerhört pampig lokal som jag skrev om i förra rektorsbrevet. Aula Medica som vi bokat för årets avslutning är en satsning som vi gärna vill ha in era synpunkter på efter avslutningen. Avslutningen kommer i år att vara på eftermiddagen den 10 juni och klasserna har sina enskilda samlingar innan vi går till avslutningslokalen i år. Vi är också mitt i planeringen av niornas bal som säkert även i år kommer vara en kväll med glitter och fint uppklädda ungdomar och många fina tal. Niorna ska även i år ha sin Rocksamling för alla skolans elever, detta är ett arbete som görs i musikämnets regi och publiken är alltid lika förväntansfull inför detta event. Fritidshemmen på Alfaskolan arbetar just nu febrilt med att planera för Alfa-OS som går av stapeln på fritidstid ute i Äppelparken under maj månad. Även detta är en uppskattad aktivitet för de fem klasser som går på våra fritidshem. Det är mycket uppskattat med alla event som sker på skolan och som skapar så fin vikänsla.

 

I år lade vi ner lite extra kraft på att få fler att fylla i vår NKI, kundenkät. Det visade sig vara värt ansträngningen då vi fått in väldigt fin feedback från både er vårdnadshavare och eleverna. Vi ligger mycket bra till på alla områden som mäts utom kring maten och it-användandet. Dock så har siffrorna förbättrats över tid för it medan de går åt fel håll för vår skolmat. För att få till en ännu bättre it-miljö har vi precis valt att investera i ett helt nytt nätverk på skolan så att det framöver ska finnas tillräckligt med nät. Vi har även valt att dela upp nätverket i en personaldel och en elevdel så att inte pedagogerna saknar uppkoppling då de ska visa något för en grupp. Ytterligare en åtgärd som görs är att vi planerat att prova med Chromebooks till alla elever i en klass nästa läsår och att använda molntjänsten, GAFE så att alla elever på skolan kan fortsätta med sina arbeten var de än befinner sig.

 

Resultatet för maten på skolan bekymrar oss då vi vuxna som äter på skolan tycker att det varje dag bjuds på så fin mat för eleverna. Vill verkligen ha er input på detta kring maten och ber att ni skickar funderingar till biträdande rektor Joakim på Joakim.Lindberg@pyssslingen.se. Det är Joakim och kocken Jonas som håller i skolans matråd för klassrepresentanterna från alla våra 15 klasser. Nästa matråd är den 23 maj, bra om era synpunkter kommit in innan dess. Ni är alla välkomna att komma och proväta på skolan när det passar er. Det krävs ingen föranmälan utan gå bara in om vår expedition och få en besöksbricka.

 

Att det sammantagna resultatet på kundenkäten gått upp är vi väldigt glada över. Tillsammans gör vi en unik skola för dessa fina barn!

 

Resultaten på medarbetarenkäten går upp för tredje året i rad. Detta är vi förstås också väldigt glada för och vår låga personalomsättning vittnar ju också om att det är så.

Trots att vi trivs tillsammans på Alfaskolan som arbetsplats så leder livet ibland in oss på andra vägar. För vår duktiga Claudia som idag är klasslärare i vår ena 7:a och undervisar i spanska och engelska har det blivit dags att lämna Sverige och prova vingarna i ett annat land med sin familj. Vi kommer sakna Claudia men önskar henne lycka till med det nya spännande som väntar. Rekrytering pågår för att hitta Claudias ersättare och i nästa rektorsbrev berättar vi vem som fått tjänsten.

Vi har även en annan superpedagog som slutar för att byta karriärinriktning och i den klassen är vårdnadshavarna redan informerade. Jag väljer att inte skriva vem detta gäller i brevet här då vi pedagoger beslutat att vänta med att informera eleverna, för deras egen skull. Ersättare är rekryterad och information om vem det blir kommer i nästa rektorsbrev som i sin huvudsak då behandlar tjänstefördelningen så som vi brukar göra i maj här på Alfaskolan. Dock kan vi säga från ledningsgruppen att vi för första gången på Alfaskolan känner av lärarbristen som stundar. Lärarna vet att de är attraktiva på arbetsmarknaden och vi är många arbetsgivare som konkurrerar om de behöriga pedagoger som finns. Vi är glada att vi kan  berätta så mycket fint om vår skola då vi  i anställningsintervjuerna för första gången på denna skola bytt fokus till ett mer säljande samtal för att locka dem till denna arbetsplats. Detta är något som mina rektorskollegor pratat om i flera år men som vi i ledningsgruppen inte märkt av förrän nu.

 

Vi ser nu fram emot en fin vår och försommar med alla trevliga elever och hoppas på att alla aktiviteter vi planerar blir av med hög kvalitet.

 

Vårhälsningar

Mi

 

 

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*