Rektorsbrev juni

Vi har hektiska dagar här på Alfaskolan. Mycket som ska hinnas med i så ambitiösa grupper som våra klasser är. Ibland känns det som om sommaren redan är här och äppelträdgården lockar med sol och äppelblom för att det nästa dag ska vara ruggigt och eleverna hellre arbetar inne med sina uppgifter.

Oavsett så är jag helt säker på en sak, vi är alla delaktiga i en fantastisk skola!!!

Elevernas driv och intresse sticker verkligen ut och pedagogerna som arbetar med eleverna från 6-16 år känns så engagerade och kompetenta!!! Ni vårdnadshavare gör verkligen ett stort arbete hemma med att visa på att skola och kunskap är viktigt. Tack för er support i detta.

Vi har många aktiviteter kvar på listan innan terminen är slut. Alfalunken har vi hunnit avnjuta i skogen vid Ursvik men det finns flera andra kommande aktiviteter.

 

Skolan har också genomfört sin årliga matematiktävling för femteklassare nu i maj som var en uppskattad eftermiddag. Det var elever från Älvkvarnskolan samt Milstensskolans som kom hit med lag ,och såklart våra duktiga elever från våra egna femmor, som tävlade. Eleverna från fördjupningsmatematikkurserna var vår kompetenta jury med stöd av matematiklärare. Edward, förstelärare i matematik som ansvarade för tävlingen.

 

Rocksamlingen idag, onsdag, blev också väldigt lyckad. Niorna höll en konsert för hela skolan som en avslutande musikuppgift. Det var otroligt hög nivå och underhållande.

På torsdag kommer det att dukas upp för niornas bal i vår skolmatsal. Då blir det uppklädda fina elever och fin, trerättersmiddag varvat med tal. Kvällen avslutas med dans och år 8 eleverna serverar sina ett år äldre skolkompisar som en avslutande uppgift på årets hemkunskapsundervisning.

Den 10 juni har vi vår avslutning i Aula Medica och jag vill ännu en gång göra er uppmärksamma på att vi har 2 platser i publiken till varje familj, små barn som sitter i knäet räknas inte. Detta då lokalen endast tar 1000 personer. Reserverade platser till år 9 anhöriga finns.

 

Vi har, som jag skrivit tidigare, känt av lärarbristen i år även på Alfaskolan. Rekryteringen har tagit lång tid då vi är ganska kräsna med vad vi söker men nu hoppas vi vara klara och vi är så nöjda med de nyanställningar vi gjort. Vi har ju redan meddelat tidigare att två pedagoger slutar. Claudia, spansk och engelsk lärare flyttar utomlands och ersätts av Jessica Arnqvist, en erfaren och duktig pedagog med mycket fina referenser från sin föregående skola. Jessica blir ny mentor i klass 8b ihop med Edward och klassen, samt vårdnadshavare, har fått ett brev från henne redan där hon presenterar sig lite mer. Josefin kommer att starta en egen restaurang och slutar därmed som Alfaskolans hemkunskapslärare och extra pedagog i år 2b. Helena Kullman, anställd idag på skolan som So-lärare kommer fortsätta med sina So-grupper men även ta över ansvaret för hemkunskapen. En mycket bra lösning anser vi. I förra veckan fick vi veta att även Angelica kommer gå till nya uppdrag. Angelica kommer börja arbeta på en skola närmare hemmet, då hon nyligen skaffat hundvalp som behöver komma ut på rasterna. Hennes ersättare blir en duktig pedagog som är erfaren och heter Charlotte Eriksson. Charlotte kommer skicka ett presentationsbrev till sin nya klass innan hon går på sommarlov. Tyvärr fick vi idag ett avhopp till. Det är Linda som skulle ha haft F-klassen nästa år som väljer att byta skola. Vi fick veta i morse så av naturliga skäl är inte rekryteringen klar på denna tjänst. Vi meddelar berörd föräldragrupp då vi rekryterat Lindas ersättare.

Nu hoppas vi på en fin och stämningsfull samling på skolavslutningsdagen och passar på att önska er alla en riktigt avkopplande och fin sommar om ni inte har möjlighet att närvara denna dag. Sedan så ses vi i augusti med nya krafter.

 

/Mi


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*