Information till vårdnadshavare om Schoolsoft

Ni har redan fått information om att vi nu börjat med Schoolsoft och inom ett par dagar kommer ett lösenord att skickas till er där ni får ert nya lösenord.

För att logga in behöver ni följa dessa steg:

  1. Gå in på vår hemsida http://www.pysslingen.se/alfaskolan/ där ni klickar på Schoolsoft till höger på startsidan.
  2. Välj vårdnadshavare i rullmenyn.
  3. Som användarnamn skriver ni förnamn.efternamn på ert barn (har ni flera barn på Alfaskolan väljer ni ett). Några få elever har en siffra direkt efter efternamnet. Fungerar inte användarnamnet prova med förnamn.efternamn1, fungerar inte det heller kontaktar ni Joakim.lindberg@pysslingen.se
  4. Som lösenord skriver ni det Schoolsoft skickar till er inom kort. Ni kommer då att direkt bli ombedda att ändra till ett eget lösenord.
  5. Det första ni blir ombedda att göra är att fylla i era kontaktuppgifter. Kontrollera att det som redan står där blir uppdaterat om något inte stämmer. Vi ber er fylla  i så mycket som möjligt under er profil redan från början.. Under “min profil” ansvarar ni som vårdnadshavare själva för om ni byter kontaktuppgifter.
  6. Högst upp på sidan kan ni som har mer än ett barn på skolan lätt byta mellan dessa genom att klicka på deras namn
  7. Efter ni har gjort detta på en dator så kan ni som vill även ladda ner en app som heter Schoolsoft och finns för både Iphone och android.

Vid föräldramötena som genomförs den 6 och 7 september kommer ni få mer information om hur vårdnadshavare ska använda Schoolsoft och vilka funktioner vi kommer att använda. Ni kan redan nu om ni vill titta på instruktionsfilmen här: http://www.schoolsoft.se/filmer-vardnadshavare.

Kort information om detta hittar ni här: http://schoolsoft.se/sites/default/files/media/L%C3%A4s%C3%A5rsstart/kort_introduktion_till_schoolsoft_for_vardnadshavare.pdf

Det finns även ett frågetecken högst upp till höger på er sida där ni kan få svar på era frågor och få tillgång till manualer om ni behöver.

Lärarna har redan nu börjat lägga upp en del material som ni kan titta på. Detta kommer naturligtvis att öka ju längre fram i terminen kommer då vi har blivit mer inkörda i systemet.


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*