Mallorcabesöket, dag 1-3

DAG 1
Äntligen kom våra spanska vänner till oss på Gotland! Vi hälsade dem välkomna med traditionell svensk fika. De svenska eleverna hade bakat sju sorters kakor som de bjöd sina efterlängtade vänner på. Efter fikat åkte de spanska eleverna hem till sina svenska familjer.

DAG 2
I Almedalen samlades alla elever för en stadsvandring och kubbspel. Vi tackar Luis Alberto Benitez (Beas pappa) som proffsigt guidade våra gäster och berättade om Visby.

På kvällen var det dags för bowling och pizzabuffé.

DAG 3
Fredagen den 13e hade eleverna på Atheneskolan turen att få besök av våra spanska gäster som  bland annat berättade om sin skola, IES Bendinat, och hur den skiljer sig från vår skola. Skolan på Mallorca är mycket större med 1500 elever och det är strängare konsekvenser om man uppför sig illa. Är det riktigt illa så kan man bli avstängd i tre dagar.

På kvällen bjöd de svenska familjerna på ett stort knytkalas. Det bjöds på svenska specialiteter som sill, risgrynsgröt, köttbullar, saffranspannkaka med mer. Det blev många #instamoments.


  1. Åza Löfstedt Carlsson Åza Löfstedt Carlsson skriver:

    Ååå vilka härliga ungdomar! Och ett stort tack till alla vuxna runt omkring dem, som gör utbytet mellan Gotland och Mallorca möjligt.

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.