Rescue Milano, dag 1 – fortsättning

Dag 1 Milano, 2018-04-18 fortsättning

Linate-flygplatsen tog emot oss med strålande sol och varma vindar. Bagaget låg på bandet i ankomsthallen nästan innan vi hunnit av planet, otroligt effektivt. En taxiresa senare blev vi mottagna av våra värdar på Instituto Cavalleri i Parabiago med tre gigantiska pizzor. Det smakade himmelskt! Pizzorna följdes av traditionella italienska “sockerkakor” – där citronvarianten var en favorit.

Efter maten följde en kort rundtur på skolan där vi fick se ett flertal gympasalar och stora grönområden samt några lektionssalar. Därpå följde en lektion i italienska innan de svenska eleverna fick testa sina nyvunna språkkunskaper på stan. De fick gå runt i olika affärer och fråga vad varor kostade – på italienska. Lysande bra jobbat! Belöningen kom sedan i form av himmelskt god glass på en gelateria vid torget i Parabiago.

Efter glassen promenerade vi en kort runda i centrum och fick besöka ett mycket speciellt museum där en man skapar konst genom att återvinna saker, främst av material från tillverkning av skor som är en central industri i Parabiago. Här tillverkas bl.a. Chanel och Manolo Blahnik-skor! Muséet är inhyst i Parabiagos äldsta byggnad där konstnären har sin ateljé, utställning och även driver en bed & breakfast samt en festlokal. Svårt att beskriva – måste ses!

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.