Rescue Milano, dag 2

2018-04-19

DAG 2 – Italienska alperna

Från Parabiago är det inte långt till alperna och Europas högsta bergstopp Mont Blanc, eller Monte Bianco som det heter på italienska.

Stora kanaler leder vatten genom flera städer och möjliggör transport av den vackra rosa marmorn från de italienska alperna.

Det var långa köer in till Milano när vi började vår resa. Där pågår en stor Möbelmässa med utställare och besökare från hela världen.

På vår väg upp i bergen stannade vi i Sesto Calede där vi fick gå tre varv runt den mytomspunna monoliten vilket skulle jaga bort onda andar och ge oss tur. I denna stad besökte även en kyrka som var byggd med den exklusiva rosa marmorn.

En “vattenstation” (inte bensinstation) fanns i närheten dit italienarna tar med sig flaskor och fyller på vatten.

Vid lunchtid hämtade vi våra spanska vänner på flygplatsen i Malpensa. Sen bar det iväg till Lake Como. En sagolikt vacker sjö och mysig stad. George Clooney har sommarhus där och kan ses köra omkring på motorcykel i stan. Tyvärr såg vi inte skymten av honom.

Efter ytterligare ett par timmars bussfärd landade vi till sist i Turin där i checkade in på ett hotell och bjöds på en rejält tilltagen italiensk middag med pasta, schnitzel och pannacotta.


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.