Rescue Milano, dag 4

2018-04-21

Dag 4 – Milano city

Tjugotretusen steg har vi gått i Milano idag, i 30 graders värme. Varje halvtimme går det tåg från Parabiago.

Nära tågstationen tittade vi på två “Bosca Verticale” på italienska, (https://en.org/wiki/Bosco_Verticale) som är byggda för att rena luften i den trafiktäta staden. De två fastigheterna är klädda med tusentals träd och buskar med extra god förmåga att absorbera utsläppen från trafiken.

I närheten låg “Garibaldi area” som är en hypermodern stadsdel med superdesignat shoppingcenter. Där ställde Volvo ut sin XC90 https://www.volvocars.com/se/bilar/modeller/xc90# som kan tankas med både el, gas, chips och sojamjölk.

Den stora möbelmässan som pågår i Milano just nu gjorde sig påmind genom många utställningar och installationer längs med gatorna.

Innan vi fick ett par timmars shoppingtid så vandrade vi genom världens vackraste galleria Vittorio Emmanuele II. Där kan man få lycka i livet genom att ställa klacken på “the balls of the bull” och snurra tre varv…

Vi tog oss sedan en titt på Il Duomo, den vackra och enormt stora katedralen mitt i stan, https://sv.wikipedia.org/wiki/Duomo_di_Milano , samt fick även beskåda La Scala, ett av världens mest berömda operahus.

På eftermiddagen vandrade vi över borggården på det gamla kungliga slottet och pausade sedan i en park – den 30-gradiga värmen tärde på krafterna…

 

I parken hade vi turen att snubbla över en mobil plaståtervinnare, som ni kan beskåda på bilderna. Otroligt framsynt och intressant innovation som vi kanske får höra mer om framöver.

 

Milano-turen avslutades med en promenad i de allra mest exklusiva shoppingkvarteren där de tjusiga butikerna avlöste varandra: Gucci, Versace, Armani, Prada – ja, listan kan göras hur lång som helst.

Trötta och fulla av intryck tog vi sedan tåget “hem” till Parabiago.

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.