Rescue Milano, dag 5

2018-04-22

DAG 5 – Earth Day 2018

Idag firade vi Earth Day https://www.earthday.org med att plantera växter. Parabiagos borgmästare var på plats och bevakade vårt arbete. Solen stekte lika mycket som den gjort hela veckan. Under lunchtimmarna svalkade vi oss i skolan och eleverna höll sina presentationer.

Diza, Antonia, Agnes och Ivar var fantastiskt proffsiga. Så kunniga! Väldigt imponerande! Italienarna och spanjorerna var även mycket imponerade över filmerna som “The Swedish Team” levererar varje dag. Stort tack till  vår webmaster Johannes Persson som hjälper oss på distans.

Under eftermiddagen vandrade vi längs med en kanal och fram till en damm där vi beundrade stadens häger. Vi blev guidade av en mycket kunnig man som berättade om dammens historia och hur viktigt den är för Parabiagos vattenförsörjning. Naturen i Parco dei Mulini https://sites.google.com/site/parcomulini/home påminde väldigt mycket om den svenska högsommargrönskan.

Eleverna var indelade i lag som hade namn efter olika förnybara energikällor. Under promenaden hade de en fotouppgift och en quiz som de skulle lösa.

Kvällen slutade med ett Farwell Party på skolan.

I morgon bär det av hemåt och vi lämnar 28 graders värme till knappa 14 grader i Sveadala.  Lärarna är redan i full fart med planeringen inför nästa möte i Visby i september.

En fantastisk resa har vi varit med om.

GRAZIE MILLE ITALIEN!

 

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.