Rescue Gotland, dag 1-2

Nu är våra vänner här! RESCUE kan börja!

DAG 1 – Gästerna kommer

Äntligen anlände våra italienska och spanska vänner. Stormen Knut hindrade färjorna att gå enligt tidtabellen. Men sent på fredagskvällen var alla på plats och vi fick ta hand om våra gäster.

Ett särskilt kärt möte fick våra gamla Athene-elever Agnes, Julius och Antonia, som än en gång träffade vännerna från förra läsårets resor till Mallorca och Milano. Det är underbart att se hur ett sådant här projekt ger vänner för livet.

DAG 2 – Cykeltur & Visby återvinningsstation

Vi trotsade de hårda vindarna och cyklade runt i Visby. Alla fick testa både elcyklar och tandemcyklar. Elcyklarna var en succé!

Ovanför Snäckgärdsporten berättade Mikolaj om hur varför vår ringmur hotas att vittra sönder av surt regn. Han berättade också om olika lösningar på det här problemet. Vi kan alla hjälpas åt att minska utsläppen som skapar de sura regnen.

Hemma hos Lena tog vi en fikapaus innan vi drog vidare till återvinningsstationen. Där berättade Paula och Emma om hur vi återvinner material på Gotland. Alla fick sedan en kasse full med skärp för prova på hur sopsorteringen går till i Visby. Stationens chef Tobias var på plats och informerade om de olika materialen.

Vi avslutade dagen på Almedalsbiblioteket där Matilda, Unni och Nicole berättade om problemet med algblomning i Östersjön och hur det påverkar Gotlands turism.

 

 

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.