Rescue Mallorca, dag 2

2019-05-29

Dagen startade med en minnesstund för Luiciano, tidigare rektor för den italienska skolan och som tragiskt gick bort i höstas. I femton år bidrog han till studentutbyten mellan Mallorca och Italien. Och under de senaste åren även med Atheneskolan.

I Bendinats stora entré-hall gjorde vi sedan en utställning av RESCUE-projektets alla aktiviteter. Ett tv-team var på plats för att intervjua fyra spanska elever som vunnit en tävling om gröna projektidéer. Eleverna kallas ”The Spanish Greta Thunberg” och får nu åka på en studieresa till Silicon Valley! En annan rolig sak var att journalisten är en ex-elev från Bendinat och att både hon och hennes syster varit med i utbytet med Atheneskolan.

Före lunch höll RESCUE-eleverna sina presentationer. Matilda, Folke, Alve, Bill och Unni var fantastiskt proffsiga. Superbra jobbat!

Eftermiddagen ägnade vi åt att plocka skräp på en av Mallorcas vackra stränder. Vi uppmanar alla att hjälpas åt att skydda våra hav från skräp.

Håll världen ren! There are no planet B.


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.