Grundskolan i Fardhem

Athene Fardhem är en fristående grundskola från F-6 i Fardhem på Gotland.

Verksamheten utgår från konstarterna som grund. Det innebär för oss att eleven ges möjlighet att utveckla sin kreativa förmåga och har en tilltro till att han/hon själv har förmågan att skapa saker. Eleven ska känna glädje över sina resultat och se nya möjligheter till framgång. Athene Fardhem lägger även stor vikt vid naturen och naturstudier.

Miljön runt skolan är den bästa tänkbara och den utnyttjar vi så ofta vi kan!

Athene Fardhem bedriver även fritidsverksamhet och förskola. Barnen kan därmed börja hos oss i Fardhem vid 1 års ålder och fortsätta här tills de gått ut sexan. Flera elever väljer sedan Atheneskolan i Visby när det är dags för högstadiet. Till den skolan har eleverna i Fardhem förtur.

Samtliga lärare har lärarexamen och är därmed behöriga att undervisa. Personalen både välutbildad engagerad och målinriktad. Samtliga anställda inom Atheneskolan har semestertjänster, vilket betyder att en heltsidsanställd jobbar 40h i veckan och nås på arbetstid ca 8-16.

Skolmaten satsar vi extra på och skolan har egna kockar i Visby som lagar maten. Den lagas från grunden med närproducerade livsmedel så långt det är möjligt. Maten transporteras sedan varmt till Fardhem. Detta startade vi med på prov i januari 2012 och då elever och föräldrar är nöjda, fortsätter vi med samma upplägg.

Vår adress till Athene Fardhem är:

Prästgården 318

623 52 HEMSE 

Senast uppdaterad: 2016-08-11