Grundskolan i Visby

På Atheneskolan går ca 300 elever från årskurs F-9. Vi har en klass per årskurs upp till sexan. I sjuan tar vi emot nya elever så att vi får två klasser per årskurs på högstadiet. 

Skolan grundades 2002 av två erfarna skolledare; Rigmor Kinnbom och Gerhard Österlin. Deras vision var att skapa:
”En skola med konstarterna som grund, där eleverna får växa till självständiga, kreativa och frimodiga människor.”
 

Denna vision har vi fortfarande som ledstjärna. 

FÄKTNING & DANS är de fysiska konstformer som eleverna möter varje vecka. I vår egna dans- & fäktsal övar eleverna upp sin kreativitet, motorik och koncentration. 

om_skolan_collage2

SPANSKA är det moderna språk som alla elever läser. Redan i förskoleklass får de möta det spanska språket. I årskurs nio gör eleverna en studieresa till Mallorca där vi har vår vänskola Bendinat. Vi har även vänner i Chile som gärna utbyter erfarenheter med våra elever. 

EN EGEN RESTAURANG fick vi 2009 när vi flyttade in i våra nya lokaler på Visborgsområdet, söder om Visby. Här bjuds eleverna på hemlagad och näringsrik mat. Råvarorna är till största del närproducerade. 

LÄRARNA på Atheneskolan är behöriga i sina ämnen och strävar alltid efter att utveckla sin undervisning. Hos samtlig personal finns ett stort engagemang för elevernas trivsel. En återkommande kommentar från våra elever är att de känner sig sedda. 

om_skolan_collage3

ÖPPEN SCEN har vi minst en gång per termin. Här är alla elever på skolan välkomna att uppträda med sång, musik, dans, teater och poesi. 

VÅRA LOKALER är anpassade efter våra behov. Vi har en egen fäkt- och danssal, eget tillagningskök och fina lektionssalar för både bild, musik, slöjd, hemkunskap, no, teknik, so och språk. 

BIBLIOTEKET är bemannat och eleverna kan påverka våra inköp av litteratur. 

SKOLGÅRDEN utvecklas hela tiden av elever, lärare och fritidspersonal. Här finns gott om plats och roliga saker att leka med. 

CAFFIS är elevernas eget café. Här säljs näringsrika billiga mellanmål, och glass en gång i veckan. 

BUSSAR till skolan går regelbundet. Vi har en busshållplats precis intill skolan. 

DIGITALA VERKTYG används flitigt i undervisningen. iPads används också som ett pedagogiskt hjälpmedel för både yngre och äldre elever. Höstterminen 2014 börjar vi använda 1-1 med i-Pads för eleverna i år 7-9. Det innebär att alla elever i dessa klasser får låna varsin iPad under hela sin tid på Atheneskolan. Varje lektionssal är utrustad med projektorer och internetuppkoppling. Våra lärare har egna bärbara datorer och iPads. Sociala medier används bland annat i kommunikationen med våra spansktalande vänner på Mallorca och i Chile. Schoolsoft används av både elever, föräldrar och lärare för att se studieresultat, närvaro, uppgifter och övrig löpande information kring skolan och skolarbetet. 

Vi är alla stolta över vår skola och trivs med varandra!

om_skolan_collage1

Senast uppdaterad: 2014-09-18