Grundskolan

Björkenässkolan är en skola i  Löddeköpinge med ca 380 elever. Här går barn och elever i förskoleklass upp till årskurs 9.

Om du frågar medarbetarna på Björkenässkolan vad som gör deras jobb så roligt och meningsfullt, kommer de troligtvis alla att ge dig samma svar: eleverna.

Tillsammans är vi ett starkt team som drivs av en gemensam vision om en skola där alla elever får utvecklas, i sin kunskap och som personer.

Vi tror att alla kan forma framtiden på sina egna villkor, bara de får rätt förutsättningar. Genom att uppmuntra elevernas möte och kommunikation med omvärlden – samhället, lärarna och varandra – skapar vi grogrunden för nya kunskaper och personlig utveckling.

Att idén faktiskt håller har vår skola bevisat gång på gång, både i form av goda resultat och hög elevnöjdhet. Många är de elever som kommer tillbaka för att hälsa på när de går i gymnasiet eller har börjat jobba – bara för att de saknar oss och vill berätta hur det går för dem i livet. Mycket är våra fantastiska lärares förtjänst. Hos oss hittar du välutbildade, professionella och engagerade lärare vars jobb är att vara experter på just ditt barn.

På Björkenässkolan skapar lusten att lära ut en stämning med positiva förväntningar som smittar av sig. Att få följa eleverna från förskoleklass ända upp till årskurs 9 är en fantastisk förmån.

Senast uppdaterad: 2018-06-29