Utvecklingsmöjligheter

Vill du utvecklas i ditt yrke? Då har du kommit rätt! I Pysslingen Förskolor är vi noga med att ta tillvara dina förmågor och kompetenser. Hos oss får du tillgång till vidareutbildningar och nätverk som stärker dig i din roll som pedagog, chef eller ledare. Som förskollärare eller barnskötare på någon av våra förskolor arbetar du nära en utvecklingschef som stöttar och handleder dig i ditt dagliga arbete. Här kan du läsa mer om våra spännande roller och utvecklingsmöjligheter. 

Platsansvarig
På alla våra förskolor finns minst en platsansvarig person som fungerar som en viktig länk mellan ledningsteamet och den dagliga verksamheten. Läs artikeln om hur uppdraget som platsansvarig ser ut på förskolan Baldersro i Haninge.

Försteförskollärare
Försteförskollärare är en satsning för att ge förskollärare en möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll samtidigt som de utvecklar andra pedagoger inom för- och grundskolesegmentets förskolor. Syftet är att höja måluppfyllelsen så att varje barn får det varje barn har rätt till. I dagsläget finns försteförskollärare med centrala uppdrag eller enhetsspecifika uppdrag. Läs intervjun med Malin Wisén som är försteförskollärare under 2016/17

Barnskötare till förskollärare
För tillsvidareanställda medarbetare med slutförd barnskötarutbildning finns möjlighet att vidareutbilda sig till förskollärare.

Obehörig barnskötare till utbildad barnskötare
För tillsvidareanställda medarbetare utan barnskötarutbildning erbjuds möjlighet att utbilda sig till barnskötare genom en distansutbildning på sex månader. Vi samarbetar med Hermods och kan på så sätt påverka både innehållet i utbildningen och tydligt koppla den till våra barnskötaren vardag på förskolan. Läs intervjun med Caroline Bernhardsson som läser till barnskötare via AcadeMedias interna utbildning.

Talangprogrammet
Om du som medarbetare har visat intresse, potential och drivkraft att framöver arbeta som ledare kan du bli nominerad till Talangprogrammet. Talangprogrammet drivs av AcadeMedia Academy och träffas vid fyra tillfällen om 1-2 dagar samt vid en examineringsdag. Innehållet kretsar kring ledarskap, individ och grupp; kvalitet, ekonomi och organisation; kommunikation; omvärld, forskning och pedagogiskt ledarskap.

Helpdesk
En dag per vecka finns medarbetare från HR, kvalitet, marknad & kommunikation och ekonomi på plats på vårt huvudkontor i Stockholm för att erbjuda stöd och hjälp i drop-in form.

Styrd helpdesk
Styrd helpdesk är utbildningar med olika innehåll som erbjuds specifika datum under året. Här möts pedagoger från både Pysslingen och Vittra. Dagarnas innehåll är utbildning inom ett specifikt målområde i förskolans läroplan. Detta ger även möjlighet till att bygga ditt eget nätverk med andra pedagoger inom företaget.

Stöd från ledning och stab
Pysslingen Förskolor har under året regelbundna ledarledda forum för olika medarbetargrupper.

Senast uppdaterad: 2017-11-29