Corona – info & tips

På denna sida har vi samlat information, tips och råd för att underlätta för dig som vårdnadshavare.

Coronaviruset sprider sig i Sverige och påverkar oss alla på olika sätt. Vi på Pysslingen Förskolor följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och just nu är rådet att hålla förskolor öppna. Trots det är fler barn än vanligt hemma från förskolan.


Hur vi arbetar just nu

Vårt mål är att bedriva ordinarie verksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Det är viktigt att barnen får en trygg miljö på förskolan och för att kunna göra det har vi behövt ändra vissa rutiner.

Läs mer om hur vi jobbar just nu >>

 

Tips på hur du pratar med små barn om corona

Lyssna på ditt barn, låt barnet leda samtalet och överför inte din egen oro. Det är några av tipsen om hur man kan prata med små barn om coronaviruset.

Läs mer om hur du pratar med små barn om coronaviruset >>

 

Tips för dig som är hemma med barn

I coronatider är många barn hemma från förskolan. Dagarna hemma kan bli långa för både små och stora. Ibland behövs inspiration till nya lekar och aktiviteter. Därför har vi satt ihop en tipslista med lekar, sånger och pyssel.

Här hittar du tipsen för dig som är hemma >>

 

AcadeMedias rekommendationer

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På sidan hittar du bland annat svar på några av de vanligaste frågorna som vi får gällande coronaviruset.

Läs mer på AcadeMedias sida för coronainformation >>

Fix & Trix med Pyss och Ling

Lekar att göra hemma

Senast uppdaterad: 2020-05-05