En trygg start i förskolan

En ny spännande tid tar sin början! Ofta är det en stor händelse för både ditt barn och dig att börja i förskolan. För att ni ska trivas riktigt bra hos oss vill vi ge er en trygg start där ditt barn får bekanta sig med allt det nya i en lugn takt. Här kan du läsa mer om hur den första tiden – inskolningen – på förskolan ser ut hos oss i Pysslingen Förskolor. 

Lära känna varandra
Inför starten får du och ditt barn på många av våra förskolor möjlighet att träffa förskolans pedagoger för ett så kallat lära känna-samtal. Här berättar pedagogerna mer om hur den första tiden på förskolan kommer att se ut och hur ni kan förbereda er. Pedagogerna vill gärna veta mer om er familj och vad ditt barn tycker om att göra hemma – allt för att kunna bemöta er på bästa sätt och anpassa inskolningen till ditt barns behov.

Som förälder är du aktiv
På de flesta av våra förskolor har vi en föräldraaktiv inskolning. Det innebär att ditt barn under de första dagarna får upptäcka och utforska förskolan tillsammans med dig. Som förälder är du med och aktiv i alla aktiviteter – till exempel lek, samling, blöjbyte, lunch och vila – och får på så vis en god inblick i förskolans verksamhet, förhållningssätt och rutiner. Genom att vara med ditt barn visar du också att förskolan är en trygg och rolig plats!

Efter inskolningen – uppföljningssamtal
När introduktionen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen. Efter en tid på förskolan erbjuds du ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får
möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan göras ännu bättre.

Bra att ha på förskolan
Funderar du över vad ditt barn ska ha för kläder eller utrustning på förskolan? Här har vi samlat några goda tips som håller för både pulkaåkning och vattenplask.


Vill du veta mer – besök din förskolas egen webbplats!
Alla våra förskolor har sina egna lokala arbetssätt. På varje förskolas egen webbplats kan du hitta mer detaljerad information om hur introduktionen ser ut just där.
Här hittar du alla våra förskolor.

Senast uppdaterad: 2018-01-10