Läs en bok tillsammans

Att titta i böcker och läsa tillsammans är ett härligt och roligt sätt att vara nära varandra. Det blir ofta spännande samtal. Böcker, berättande och läsning stimulerar barnets språkutveckling. Barnet tränar sitt ordförråd, fantasi och koncentration. Här lämnar barnen på Pysslingen Förskolor Lärkträdet sina bästa boktips.

 

 

 

 

 

 

Läs utomhus

Ett annat tips är att ta med böckerna utomhus. Ta med en picknickfilt och några favoritböcker ut i trädgården eller till parken.

 

 

 

 

 

 

 

Digitala böcker

Alla våra förskolor har tillgång till den digitala boktjänsten Polyglutt. Där kan man välja mellan hundratals böcker. Det finns även med ljud och många av böckerna är översatta till olika språk. Om du vill testa Polyglutt så erbjuds du som vårdnadshavare nu fri användning till augusti (passa på att testa när ni är hemma under en längre period). Läs mer här >>

Varje år delas Förskolebarnens litteraturpris ut. Det är förskolebarnen själva som röstar på sina favoritböcker. Här är årets finalister. Kom överens om vilken bok ni ska läsa tillsammans.

Gustav och snåla glasstanten, Peter Cohen/Olof Landström, Alfabeta förlag
I Bobbos väska, Anneli Tisell/Iréne Johansson, Hatten förlag
Bockarna Bruse, Catarina Kruusval, Rabén och Sjögren
Tio vilda hästar, Grete Rottböll/Lisen Adbåge, Rabén och Sjögren
Jag vill ha ett monster!, Elise Gravel, Natur & Kultur

I Polyglutt på förskolan finns också vår egen bok – Pyss går till förskolan. Den går tyvärr inte att läsa i  hemmaversionen.


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*