Vi använder Schoolsoft

Det är spännande att höra sitt barn berätta om hur dagen på förskolan har varit. I Pysslingen Förskolor vill vi göra det enkelt för dig att fånga upp ditt barns tankar och upplevelser. Genom vårt digitala kommunikationsverktyg Schoolsoft får du en inblick i ditt barns vardag och utveckling på förskolan. I Schoolsoft hittar du också viktig information från pedagogerna och ledningsteamet. Nyhet! Nu kan du logga in i Schoolsoft både från webben och via Schoolsofts app!

Vanliga frågor och svar om Schoolsoft

 

Hur loggar jag in via appen första gången?
1. Gå till App Store eller Google Play.
2. Skriv ”Schoolsoft” i sökfältet.
3. Ladda ner och installera appen.
4. Öppna Schoolsoftappen och skriv in namnet på ditt barns förskola.
5. Välj ditt barns förskola i listan som kommer upp.
6. Välj ”Vårdnadshavare” som användartyp.
7. Klicka på ”Logga in”.
8. Välj ”BANKID”. Om du har ett mobilt bank-id installerad i din mobiltelefon kommer du automatiskt att slussas till bank-id-appen. Om du inte har ett bank-id installerat i din mobil kommer du att få välja att logga in med bank-id på en annan enhet. Om du inte har något bank-id alls behöver du först skaffa det hos din bank.
9. Följ anvisningarna i bank-id-appen.
10. Nu är du inloggad i Schoolsoft!

Hur loggar jag in via webben?
1. Gå till http://sms.schoolsoft.se/pysslingenforskolor/2fa
2. Klicka på den blå länken: ”Klicka här för att logga in med Mobilt BankID”.
3. Fyll i ditt personnummer och klicka på ”Nästa”.
4. Du kommer nu att få fylla i din sexsiffriga kod för mobilt bank-id.
5. 10. Nu är du inloggad i Schoolsoft!

Du behöver alltså inget användarnamn eller lösenord för att logga in, utan ett mobilt bank-id som du skaffar hos din bank. Du kan logga in via en webbläsare i din dator, mobil eller läsplatta så länge du har internetuppkoppling.

Jag kan inte logga in i Schoolsoft, vem kontaktar jag då?
Börja med att kontrollera att du följt stegen. Om du följt stegen men ändå inte kan logga in, är det i första hand intendenten på ditt barns förskola som kan stödja dig. Du hittar intendentens kontaktuppgifter på förskolans webbplats. Ibland kan inloggningsproblem även bero på att ditt barn nyligen har registrerats i våra system. I så fall kan du testa att vänta ett dygn och sedan prova att logga in på nytt.

Jag har inget mobilt bank-id. Vad gör jag?
Kontakta din bank för att få hjälp med att skaffa ett mobilt bank-id. Om du inte kan skaffa ett mobilt bank-id kan du istället få en inloggningsdosa av oss. Kontakta intendenten på ditt barns förskola för att få en inloggningsdosa. Du hittar intendentens kontaktuppgifter på förskolans webbplats. Klicka här för att hitta din förskola.

Mitt bank-id fungerar inte. Kan ni hjälpa mig?
Om du har problem med ditt bank-id ska du alltid kontakta din bank.

Varför måste jag logga in med mobilt bank-id?
Säker inloggning med bank-id är en anpassning till den nya dataskyddsförordningen (GDPR) och de skärpta kraven på säkerhet när vi hanterar personuppgifter. Om du har frågor kring dataskydd och hur vi hanterar personuppgifter är du välkommen att kontakta vårt dataskyddsombud Coral Ljunggren, coral.ljunggren@academedia.se.

Varför använder ni Schoolsoft?
Schoolsoft används på alla AcadeMedias för- och grundskolor och är ett beprövat system med säker inloggning, anpassat till den nya EU-lagstiftningen (GDPR) som skyddar dina och ditt barns personuppgifter. Verktyget ger varje förskola goda möjligheter att på ett enkelt och säkert sätt se och samarbeta kring barnens utveckling och lärande på förskolan.

Vad är Schoolsoft och hur använder jag det?
Schoolsoft är ett verktyg för kommunikation och dokumentation. Du som förälder kommer kommer genom verktyget att enkelt kunna ta del av vad som sker hos oss på dagarna och fånga upp ditt barns tankar och reflektioner hemma. Våra pedagoger får i sin tur underlag för reflektion, analys, uppföljning och utvärdering som en del i sitt systematiska kvalitetsarbete. Här kan du se en film som beskriver hur vi kommer att använda Schoolsoft. Du kan kan också läsa mer på Schoolsofts egen webbplats.

Jag har svårt att använda Schoolsoft, vem ska jag kontakta?
Det i första hand intendenten som kan stödja dig som vårdnadshavare med systemet, eller en av dina pedagoger. Du kan också titta på informationsfilmerna som Schoolsoft har tagit fram (länk).

Jag har fler barn på andra skolor/förskolor som använder Schoolsoft. Kan jag växla mellan mina barns profiler i appen?
Ja, i appen kan du växla mellan dina barns profiler.

 

Senast uppdaterad: 2019-11-26