Veronica Rörsgård: ”Vad kan vara viktigare än att genom utbildning bygga ett starkare samhälle och en bättre framtid?”

Det är soligt, men lite kyligare i luften nu. Det är höst och dags för uppstart. I Pysslingen Förskolor känns det att det är början på ett nytt år med många nya barn, föräldrar och medarbetare.

I snart en månad har jag varit chef för Pysslingen Förskolor. Som ny i rollen känns den här hösten extra spännande – att vara ledare för Sveriges äldsta friskoleföretag är både betydelsefullt och inspirerande. Vad kan vara viktigare än att genom utbildning bygga ett starkare samhälle och en bättre framtid?

Under mina första veckor har jag lärt känna många kompetenta och engagerade chefer och pedagoger. Jag har besökt flera av våra förskolor och bildat mig en uppfattning om vad som skapar både kvalitet och nöjda medarbetare.

Jag har mött ett stort engagemang och massor av positiv energi. Det har inte tagit mig lång tid att inse att vi har en stolt och stark grund att bygga på i vår organisation. Men jag är också helt säker på att vi tillsammans kommer att nå mycket längre och bli ännu bättre framöver.

Under min första tid som chef har jag också intresserat mig för vad det är som gör att du som vårdnadshavare väljer att ha ditt barn hos oss. För mig är vår tillgänglighet och uppmärksamhet gentemot dig som förälder otroligt viktigt, och något jag vill stärka under hösten.

Mitt mål är att Pysslingen Förskolor ska uppfattas som ledande i svensk förskola. Vi ska vara den man vänder sig till för expertis inom frågor som pedagogik, barnhälsa och lärande med digitala hjälpmedel. Vi ska helt enkelt vara förstahandsvalet för både medarbetare och vårdnadshavare.

Jag kommer även i fortsättningen att dela mina tankar och berätta om hur det går för oss på ett övergripande plan. Har du reflektioner eller idéer som du vill dela – hör gärna av dig direkt till mig. Du hittar mina kontaktuppgifter lite längre ner.

Till sist vill jag hälsa dig, och alla andra vårdnadshavare, varmt välkommen till en spännande höst i Pysslingen Förskolor. Och du som är på väg att välja förskola till ditt barn – kanske för allra första gången – dig vill jag bjuda in till något av våra öppna hus eller visningar under hösten.

Välkommen till en lärorik upptäcktsfärd!

 

Veronica Rörsgård
Segmentsområdeschef Pysslingen Förskolor


Kontaktuppgifter:
Telefon eller sms: 073-055 17 20
E-post: veronica.rorsgard@academedia.se

 


  1. Avatar Malla Taipale skriver:

    Trevligt att läsa detta: bygga starkare samhälle genom utbildning! Det är precis det jag pratar om när jag föreläser för chefer/medarbetare. Det stora ansvaret som lärare/alla medarbetsre har i sina yrkesroller och funktioner. Min bok ” Rektor – Sveriges viktigaste chef” är en praktisk handbok för rektorer – den passar lika bra för förskolornas viktigaste ledare. Förskolechefer/rektorer. Några säger att den kan användas av chefer även i andra brancher. Det finns mycket bra litteratur som belyser vikten av ett bra ledarskap. Min bok tar avstamp från ” golvet”. Rekommenderar den till alla som leder utbildningsverksamhet. Vänlig hälsning!

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*