Om oss

Blekinges bästa grundskola!

Får man säga så, slå sig för bröstet på det sättet? Vi på Galären Skola tycker det. Vi lär ju våra elever att allt är möjligt, bara man vågar. Och det var precis vad vi själva gjorde när vi startade vår skola 1998. Sedan dess har vi gång på gång bevisat att vår idé om hur man ska bedriva undervisning faktiskt håller. Våra elever har flera gånger haft de högsta betygen i Blekinge, och i dag är vår skola den äldsta friskolan i Karlskrona. Men det som betyder mest är att våra elever är så nöjda. Undersökningar visar att vi har mycket hög elevnöjdhet och många är de elever som kommer tillbaka far att hälsa på när de går i gymnasiet eller har börjat jobba. Bara för att de saknar oss och vill berätta hur det går för dem i livet.

Mycket är våra fantastiska lärares förtjänst. En annan förklaring är vår positiva miljö där elever från olika åldersgrupper jobbar och trivs tillsammans. Alla barn upp till tolv år erbjuds en plats på vårt fritidshem, men även många äldre elever väljer att stanna kvar hos oss när skoldagen är slut. Eftersom det alltid finns lärare på plats blir det ofta en meningsfull fritid med bra samtal och vi har lärarledd läxläsning flera gånger i veckan.

Våra profiler i årskurserna F-9: Hälsa & Idrott, och åk 6-9 Dator & Teknik och Kultur & Musik är mycket populära. Sedan 2011 har vi utvidgat verksamheten och tar emot barn redan från förskoleklass, det är en fantastisk förmån. Välkommen till oss och tack för att vi får vara med från början.

Läs mer om vårt arbetssätt och våra profiler här.

Senast uppdaterad: 2015-11-04