Välkommen till Hamnskolan

Hamnskolan är en liten förskola och F-6 skola på Södermalm i Stockholm där vi möts i en händelserik vardag, präglad av nyfikenhet, meningsfullhet och trygghet. En förskola och skola som skapar tilltro till den egna förmågan.

I åk F-3 samverkar fritidspersonal med läraren under hela skoldagen.
Idrott bedrivs i Skanstullhallen och vi har en heltidsanställd ateljélärare som undervisar i trä- och syslöjd samt bild och form. Ateljén används även under fritidstid.
Vi nyttjar Blecktornsparken på raster och under fritidstid – en fin tillgång tycker vi.

Fritidshemmet och fritidsklubben verkar i skolans lokaler med schemalagda aktiviteter för att stimulera elevernas önskemål och intressen.

Hamnskolan har plats för 96 förskolebarn på 6 avdelningar. Förskolebarnen har förtur till skolan.
I förskolan använder vi Funktionell Kvalitet som ett levande verktyg för att säkerställa i vilken mån vår förskola lever upp till läroplanens mål, lokalerna är noggrant planerade för att möta barnens intressen, fantasi och lekglädje.
Förskolan Skutan har en innergård på Färgargårdstorget 46, även en lekpark bakom förskolan som heter Barnängsparken. Förskolan Briggen har en egen gård med staket och grind samt Stora Blecktornsparken att nyttja för utomhusvistelse.

Maten tillagas omsorgsfullt, varierat och näringsriktigt i köket på Hamnskolan. Varje dag serveras ett vegetariskt alternativ, så även alternativ inom köttgrupperna fläsk, nöt och kyckling. Salladsbuffén har ett brett utbud med många spännande saker att smaka på varje dag. Mjölken är alltid ekologisk och i största möjliga mån inhandlas svenska eller närproducerade matvaror.

Vi ser det som en stor fördel att kunna stanna kvar i vår verksamhet i 11 år, barnen och eleverna får en fin start i sin kunskapsutveckling, känner sig trygga och skapar goda sociala relationer för framtiden.

Välkomna till oss!

Kontakta oss

Telefon 08-556 09 630

Sjukanmälan Sjukanmälan görs via schoolsoft

E-post hamnskolan@pysslingen.se

Facebook Hamnskolans Facebooksida

Rektor/förskolechef Inger Pripp | 0705-486786

Här hittar du oss

Såhär arbetar Hamnskolan med Pysslingens strategier