Bibliotek

Jorielskolans lilla men välfyllda bibliotek ligger centralt i entrén på plan 1. Skolbiblioteket har även en trevlig utställningshylla i matsalen på plan 2. Biblioteksarbetet sköts av två personal på deltid. Det finns fasta öppettider men för att hitta bästa besökstiderna för klasserna sker utlåning och även återlämning i överenskommelse med klasslärarna. Varje elev och skolpersonal har tilldelats en egen streckkod för scanning a biblioteksböcker och annat material. Även om biblioteket är obemannat kan elever och personal låna och lämna tillbaka böcker via scanning av egen kod och bokens/materialets id-kod. Instruktionsblad med Bliss- och PCS-bilder finns intill lånedatorn. Lånetiden är tre veckor och man får låna böckerna hem om man så önskar.

Biblioteket har ett fåtal böcker på olika språk, bl.a arabiska och engelska. För att få tillgång till barn- och ungdomsböcker på olika språk har vi möjlighet att beställa dem för långlån från Internationella barnboksbiblioteket vid Stadsbiblioteket/Odenplan. Även Fruängens bibliotek som klasserna också besöker regelbundet har böcker på olika språk. Vi har drygt 2000 poster, såväl som böcker som CD-skivor och filmer. Det finns en särskild LL-hylla hylla för lättlästa böcker och teckenböcker. Vi prenumererar också på tidningarna ”8 sidor” och ”Kamratposten”.

Skolbibliotekets vision är att vara en flitigt använd skattkista där böckernas underbara och spännande värld kan öppna sig för eleverna och bidra till att sätta fantasin, nyfikenheten, vetgirigheten och lusten att kommunicera i rörelse.

Senast uppdaterad: 2018-02-22