Vår mat

Hej från Jorielköket.

 
  • Vi är för närvarande två kockar som jobbar i köket och har ansvaret för maten och disken. Vi lagar så gott som allt från grunden och ser till så att matsedeln innehåller allt som våra elever behöver. Vårt mål är att maten skall vara näringsrik, god, säker, integrerad, trivsam och miljömässigt hållbar.
  • Vissa veckor innehåller två vegetariska rätter, där proteinkällan i dessa rätter kommer från bönor och linser som har en hög protein-, fiber- och mineralhalt. Dessutom har vegetariska maträtter en mindre miljöpåverkan. Vi försöker i mesta möjliga mån köpa fisk och kyckling från Sverige och att fisken är MSC märkt. Varje dag serveras olika sallader och grönsaker, mjölk, hårt bröd och något mer energigivande som crème fraiche och eller olja. På fredagar serveras soppa, vegetarisk eller med kött eller fisk. Till soppan bakar vi alltid eget bröd!
  • Vi mixar maten till de elever som önskar det och varje dag finns det möjlighet till kokt potatis/ bröd om någon önskar en tjockare konsistens på maten. På skolan erbjuds också frukt, yoghurt och juice om någon elev behöver extra energi. 

Hälsningar Öje

Senast uppdaterad: 2018-01-18