Vår mat

På Knatteborgen serveras det tre mål om dagen. Detta ställs fram på borden för att barnen själva ska kunna ta sin egen mat (i den mån det går). På förmiddagen vid ca 9.30 äter vi en frukt för att ladda batterierna innan lunchen. På eftermiddagen, vid ca 16.45 har vi en ytterligare en fruktstund.

Frukost: Frukosten serveras klockan 7:15 på öppningsavdelningen Skattkistan för barnen på det övre planet och klockan 7:30 på Riddaren för barnen på det nedre planet. Frukosten varierar mellan bröd, pålägg, yoghurt, mjölk och flingor. Här kan barnen välja av det utbud som serveras.

Lunch:  Vi serverar KRAV-certifierad mat som levereras till oss från Albertina catering. Tryck på länken för att läsa mer om företaget och maten. Lunchen serveras kl.11.00 på övre plan för de yngre barnen och 11.30 på nedre plan för de äldre barnen. Till detta serveras grönsaker och mjölk eller vatten. Minst två dagar i veckan serveras det vegetariskt. Lunchen blir en naturlig del att sitta ner och samtala tillsammans med varandra om bland annat vad som hänt under dagen eller andra ämnen som barnen tänker på.

Mellanmål: Mellanmålet som serveras på förskolan varierar mellan bröd med olika sorters pålägg och yoghurt med flingor. Till detta serveras även mjölk. 

 

Mat denna vecka:

Måndag

Denna vecka är kockens val

Tisdag

Denna vecka är kockens val

Onsdag

Denna vecka är kockens val

Torsdag

Denna vecka är kockens val

Fredag

Denna vecka är kockens val


Senast uppdaterad: 2020-08-20