Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Välkommen till Pysslingen Förskolor Lilla Biet

På charmiga Södermalm i Stockholm hittar du förskolan Lilla Biet, som tidigare hette Melissaki. Melissaki betyder just lilla biet på svenska. Ett fint namn som påminner om när förskolan hade en grekisk inriktning på verksamheten. Idag har vi en bred språkprofil där vi arbetar för att barnen ska ha ett rikt och nyanserat språk som de kan använda. Vi är en liten och familjär förskola och våra mysiga lokaler är medvetet arrangerade för att inbjuda till lek och lärande.

Alla barn ska mötas med respekt och värme och hos oss på Lilla Biet välkomnas ditt barn in i en trygg miljö med delaktighet, glädje och tillit. Ett tryggt barn vågar utforska och på Lilla Biet ges barnen möjlighet och utrymme för att skapa, leka och lära i en kreativ och stöttande miljö. Lilla Biet är en Reggio Emilia-inspirerad förskola som lägger stor vikt vid barns kreativitet och utforskande. Läsa gärna mer om vår inriktning här.

Som ny familj på Lilla Biet välkomnas du och ditt barn till en introduktion på förskolan. Under den här tiden får ni lära känna verksamheten, kompisarna och pedagogerna. Detta är en viktig tid och för att få en trygg start anpassas introduktionens upplägg och längd efter vad just ditt barn behöver. Nu erbjuder vi även digitala visningar och mer information om det finns här.

Pysslingens förskola Lilla Biet ingår i förskoleområdet Östra Södermalm tillsammans med förskolorna Nytorget, Mariatorget, Loket och Bojen. Vår barnsyn och pedagogiska inriktning är genomgående för samtliga avdelningar på alla områdets förskolor. All undervisning som sker här grundar sig i förskolans läroplan. Om du vill läsa mer om vad som står i läroplanen kan du klicka här.

Är du nyfiken på att se fler bilder från Lilla Biet – besök oss gärna på Instagram!

Jag som är rektor på Lilla Biet heter Kristin Ahlström och mer om mig och mina kollegor i ledningsteamet hittar du härTillsammans med våra engagerade pedagoger och personal arbetar vi för att Lilla Biets barn ska få en rolig, utvecklande och trygg barndom. Vi ser mycket fram emot att träffa er. Varmt välkomna till oss!

 

Kontakta oss

Telefon 073-063 72 43

E-post lillabiet@pysslingen.se

Facebook Lilla Biets Facebooksida

Rektor Kristin Ahlstrom | 070-347 68 23

Biträdande rektor Monika Nyström | 070-4403880

Kvalitetsledare Gisela Wilund Braula | 070-347 72 95

Intendent Maria Baker | 072-209 23 27

Här hittar du oss

Nyheter från Pysslingen Förskolor Lilla Biet