Matsedel

Inom Pysslingen Skolor arbetar våra kockar medvetet och strategiskt för att ditt barn ska erbjudas hälsosamma, klimatsmarta, vällagade och framförallt goda måltider. Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi endast MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Vi serverar dessutom minst två vegetariska luncher i veckan. Att lära sig om socialt samspel, att vara en bra kompis, att känna delaktighet och skapa förståelse för omvärlden och våra medmänniskor är basen i vår pedagogiska verksamhet men vi vill också lära ut hur balanserade måltider smakar och tillagas som en del i vårt uppdrag.

I vårt kök arbetar vår kock Rickard tillsammans med vårt köksbiträde Kormas. Maten lagas och det mesta av brödet bakas i skolans kök och allting serveras varmt och nylagat. Vi värnar också om att menyn är varierad och smakrik så att våra elever får med sig en god kunskap om mat som kultur. I en god matkultur ingår också att man äter i lugn och ro i en rofylld miljö.

Barnen äter i sina klassrum och varje vecka utses matvärdar i varje klass som hämtar maten i köket och presenterar maten för sina klasskamrater.

Varje dag serveras en variation av sallad och råkost, ekologisk mellanmjölk och vatten samt hårt bröd med Bregott.

Köket reserverar sig för att vissa förändringar i matsedeln kan förekomma vid särskilda tillfällen.

Mat denna vecka:

Måndag

Green burger med hummus och matvete

Tisdag

Kycklingkorv med makaroner
Vegetariskt: Vegkorv med makaroner

Onsdag

Pestogratinerad spätta med kokt potatis
Vegetariskt: Pestobönbiff med kokt potatis

Torsdag

Köttfärssås och spaghetti
Vegetariskt: Sojafärssås och spaghetti

Fredag

Kyckling med dragon, äpple och potatiskaka
Vegetariskt: Vegoschnitzel med dragon, äpple och potatiskaka


Senast uppdaterad: 2019-02-19