Välkommen till Pysslingen Förskolor Melissaki

 

Hej! Jag heter Kristin Ahlström och är förskolechef på Melissaki som är en svensk förskola med grekisk profil. Hos oss har flertalet av barnen och pedagogerna grekiska som modersmål och vi uppmärksammar det grekiska kulturarvet på olika sätt i vår verksamhet.

Hos oss på Melissaki ska alla barn mötas med respekt och värme. Här får ditt barn uppleva delaktighet, glädje och tillit samtidigt som det får möjlighet att skapa, leka, utforska och lära i en kreativ miljö.

Som ny familj på Melissaki välkomnas du och ditt barn till en introduktion på förskolan. Under den här viktiga tiden får ni lära känna verksamheten, kamraterna och pedagogerna. Upplägget och längden för introduktionen varierar och anpassas efter just ditt barn.

När jag utformar verksamheten på Loket inspireras jag av de kommunala förskolorna i Reggio Emilia i norra Italien. Tillsammans med Melissakis fantastiska pedagoger bygger vi vår verksamhet utifrån tanken om att alla barn föds kompetenta och intelligenta med en stark drivkraft att utforska världen. På Melissakihar alla pedagoger ett genuint engagemang och intresse för varje barns utveckling och lärande.

Melissaki ligger ett stenkast från Medborgarplatsen och Nytorget centralt Södermalm där parkerna och grönområdena runtomkring är en viktig tillgång. Utifrån vårt uppdrag strävar vi efter att skapa en förskola som utgår ifrån hur det är att vara barn på Södermalm i dag.

Vi ser fram emot att träffa er! Varmt välkomna till Melissaki!


Pysslingen Loket ingår i förskoleområde Östra Södermalm tillsammans med förskolorna BojenNytorgetMariatorget och Loket.

 

Kontakta oss

Telefon 073-063 72 43

E-post melissaki@pysslingen.se

Facebook Melissakis Facebooksida

Rektor Kristin Ahlstrom | 070-347 68 23

Biträdande rektor Monika Nyström | 070-4403880

Kvalitetsledare Lotta Enerskog | 070-347 72 95

Intendent Maria Baker | 072-209 23 27

Här hittar du oss

Nyheter från Pysslingen Förskolor Melissaki