Idrottsprofil på riktigt!

Hos oss kan du kombinera idrott och skola

Forskning visar att rörelse och goda studieresultat har ett tydligt samband och därför erbjuder vi dig som går på Momentum en möjlighet att kombinera ditt idrottsutövande med din skolgång genom att kunna välja vår idrottsprofil.

Förutom den träningstid du har i din förening så får du möjlighet att träna 2×1,5 timme i veckan under skoltid tillsammans med tränare som är kopplade till skolan.
Du som väljer vår idrottsprofil får alltså möjlighet till 5,5 timmars idrott istället för de 2,5 som timplanen föreskriver.

Idrottsprofilen bedrivs i samarbete med olika idrottsklubbar i Helsingborg, men eleverna behöver inte vara kopplade till dessa klubbar i sin träning utanför skolan, utan profilen är öppen för alla oavsett vilken förening man tillhör inom respektive idrott. För innebandy och badminton finns det just nu möjlighet för elever att registrera sig på profilen utan tillhörighet till en förening om man är motiverad för sporten.

Givetvis behöver du vara motiverad, träna och känna starkt för din idrott, men även för skolarbetet.

Är du intresserad av att gå idrottsprofilen så kontakta oss gärna direkt så att vi kan boka in ett möte så att du får veta vad det innebär och vara med på ett eller flera träningstillfälle! Våra elever som har idrottsprofil delar gärna med sig av sina erfarenheter.

Intresseanmälan för Squash eller Padel till ht2020!
Tillsammans med Helsingborgs Racketklubb genomför Momentum en intresseanmälan för elever i årskurs 6-9 som tränar Squash eller Padel på sin fritid.
Du får möjlighet till träning två gånger i veckan på skoltid med start höstterminen 2020. Träningarna bedrivs av tränare från Helsingborgs Racketklubb där
Squashträning sker på Södra Strandgatan 1 och Padelträning på Hortensiagatan 8.

Intresseanmälan skickas till momentum@pysslingen.se, senast 2020-01-06. Beslut om uppstart av profilerna utifrån intresseanmälan tas i början av 2020!

Våra inriktningar just nu är:
Fotboll
Konståkning
Ridning
Tennis

Innebandy
Idrott och hälsa profil
Badminton
Gymnastik

I underrubrikerna till vänster i menyn kan ni läsa mer om varje idrottsinriktning.

Vi strävar hela tiden efter att kunna erbjuda fler idrotter till våra elever så tveka inte att höra av dig om du har funderingar kring din idrott.

Mer idrott på schemat!
Idrottsprofilen utökas även med ämnet Idrott och Hälsa som extraval. Här testar du på olika spel, lekar och idrotter vilket innebär att du som elev och inte tillhör någon förening inom ovanstående inriktningar har möjlighet till totalt 5,5 h idrott i veckan.

Profilens utformning 

  • Oavsett årskurs kan du välja idrottsprofil.
  • Elever får  3 h profilträning och 2,5 h idrott och hälsa, totalt 5,5 timmars idrott i veckan.
  • Skadade profilelever har elevens val på skolan. Viss flexibilitet finns kring eventuell individuell rehab-träning som till viss del kan ske och då alltid i samråd med tränarna på profilen.
  • Skolan har ett nära samarbete med föreningarna och tränarna som driver sportprofilen.
  • Ansvarig för idrottsprofilen på skolan besöker varje idrott varje termin.
  • Vid ansökan till skolan skriver ni i den profil ni önskar. Skriv även vilken förening ni tillhör i ansökan.

    Ansvarig för idrottsprofilen är Fredrik Strand (fredrik.strand@pysslingen.se)

    Senast uppdaterad: 2019-11-14