Med anledning av den tragiska attacken vid en skola i Trollhättan

Med anledning av den tragiska attacken vid en skola i Trollhättan tidigare idag. Enligt mediauppgifter har fyra eller fem personer skadats, även gärningsmannen är skadad.

Attacken är, tror och hoppas vi naturligtvis alla, en enskild händelse som inte kommer att upprepas. Samtidigt är det viktigt för oss att elever på våra skolor i hela landet är trygga och att ingen känner sig osäker i lokalerna eller på skolgården. Även om den skola det gäller inte är en av våra skolor, kommer alla att öka vaksamheten och därmed också beredskapen.

Rent konkret betyder det att vi ska vaka extra över att bara behöriga personer befinner sig i våra lokaler och vara extra uppmärksamma under elevernas raster. Detta gör vi som extra trygghetsåtgärder. Vi kommer också arbeta hårt för att vara väl förberedda att möta barnens funderingar imorgon.

Det är naturligtvis förfärligt det som hänt, och våra tankar går till dem som drabbats, både direkt och indirekt. Det går cirka 400 elever på skolan som utsatts för detta och jag tror att vi alla känner med dem, och alla medarbetare, vars tillvaro på några sekunder förändrats totalt.

Mitt största fokus den närmaste tiden är att säkerställa största möjliga trygghet för barn, elever och medarbetare.

Har du frågor når du mig på telefon 070-381 09 66 och e-post: britt-inger.snall@pysslingen.se

Med vänlig hälsning

Britt-Inger Snäll


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*