Idrottsprofil

Specialidrotter från årskurs sex till nio

För dig som väljer att utöva din specialidrott även på skoltid har vi följande idrotter att erbjuda: fotboll, hockey, handboll och ”fysisk aktivitet”. På Norrskenet ser vi ditt idrottsintresse som en drivkraft för framgångsrika studier i övriga ämnen. Här får du utbildning i en miljö anpassad för dina mål och tankar kring din idrott. Elitsatsningar, motionsidrott, vanlig lust att röra sig eller kanske hitta ett nytt intresse? Oavsett vad som driver dig så ser vi till dina behov.

Du kommer att få två extra tillfällen/vecka under skoltid där du får utöva din idrott tillsammans med elever med samma intresse och med engagerade ledare. Två gånger/år kommer du även få en heldag med ditt val där du får extra möjlighet att utveckla dig individuellt.

Du som utövar en idrott vi inte kan erbjuda som en specialidrottsgrupp kan få möjlighet att göra ett individuellt val. Här ansvar du för din egen träning i samverkan med din tränare och förening. Kvalitetssäkring sker genom överenskommelse mellan dig, din instruktör och skolans rektor samt närvarorapportering. Med skräddarsydda lösningar för dig som enskild elev skapar vi optimala förutsättningar för dig att utöva din idrott utifrån ett individuellt upplägg.

Senast uppdaterad: 2017-11-16