Välkommen till PeterSvenskolan 1

Hjärtligt välkommen till PeterSvenskolan 1, Carl Krooksgatan i Helsingborg. Här finner du en centralt belägen skola med goda kommunikationsmöjligheter och nära till ett stort utbud av kultur och idrott; Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Helsingborgs Arena och Röda kvarn för att nämna några.

Hos oss arbetar kunniga pedagoger och engagerad personal som varje dag gör sitt yttersta för att se varje elev och ge den möjlighet att utvecklas som individ och befästa nya kunskaper. Vi erbjuder en personlig och liten skola, med ca 200 elever i år 6-9, ca 20-24 elever/klass.

På Ps1 arbetar alla för ett gott klimat på skolan med samhörighet och respekt som ledord. Hösten 2016 granskade Skolinspektionen skolan och vi fick ett prickfritt protokoll, något vi är mycket stolta över!

På Ps1 har du som elev också möjlighet (inte obligatoriskt) att välja en profil för att kombinera din skolgång och med ett fritidsintresse. Vi erbjuder följande profiler:

Musikprofil, där du kan utveckla din musikaliska talang under flera tillfällen varje vecka och t o m starta ett band. Läs mer om detta under rubriken ”Musikprofil”.

Handbollsprofil, i samarbete med OV Helsingborg. Målet är att ge elever som är intresserade av handboll en möjlighet att tillsammans med en kunnig och utbildad tränare få en möjlighet att utvecklas i sin sport genom att träna på skoltid två gånger i veckan. Läs mer om detta under rubriken ”Handbollsprofil”.

Dansprofil, en nyhet inför läsåret 2017/18 då vi tillsammans med Ann Wilson på Wilson Dance center startar en dansprofil med inriktningen disco/hip-hop. Två gånger i veckan kan du dansa på skoltid och utveckla din talang! Läs mer under rubriken ”Dansprofil”.

Har ni frågor kring våra profiler så kontakta Martin Björk, bitr.rektor på 042-176737 eller martin.bjork@pysslingen.se

Kontakta oss

Telefon 042-176711

Sjukanmälan 042-176701

E-post petersvenskolan1@pysslingen.se

Facebook PeterSvenskolan 1s Facebooksida

Rektor Susanne Björk | 042-176741

Här hittar du oss

Nyheter från PeterSvenskolan 1