Handbollsprofil

Gillar du handboll och vill utveckla och fördjupa ditt intresse även på skoltid? Hos oss på PeterSvenskolan 1 så har du de bästa förutsättningarna för att göra detta.

Förutsättningar

PeterSvenskolan 1 och OV Helsingborg driver sedan hösten 2016 en handbollsprofil tillsammans för att ge elever som spelar handboll en möjlighet att tillsammans med en erfaren och utbildad tränare utvecklas i sin sport. Här får du genom träning på skoltid två gånger i veckan en möjlighet att utvecklas till en mer tekniskt kunnig handbollsspelare med god förståelse för spelets olika delar. Detta sker utifrån din egen nivå och i din egen takt. Träningspassen är 60 minuter långa och är förlagda i GA-hallen som har alla de förutsättningar som krävs för att man ska kunna bedriva handbollsutbildning med hög kvalitet. Träningen sker i dagsläget i åldersblandade grupper men är inriktad på individuell utveckling.

Träningen

Fokus ligger i huvudsak på teknisk utveckling i form av skott, genombrott och försvar. Träningen innehåller dock stor variation med både fysträning, koordinationsträning och olika spelövningar. Vi sidan av detta så pratar vi också om hur du återhämtar dig på bästa sätt genom kost och vila samt hur olika skador uppstår och hur du bör träna för att förebygga framtida skador.

Vad krävs det av dig som elev?

Vilken nivå du är på i ditt handbollsutövande är inte avgörande men för att träningen ska bli meningsfull så rekommenderar vi att man spelar handboll även på fritiden. Det viktigaste är dock att man har ett stort engagemang och intresse för sporten tillsammans med grundläggande kunskaper om hur spelet fungerar. Utöver detta så är det också viktigt att skolan som helhet fungerar och att skolarbete alltid prioriteras först.

Antagning

Profilen kan sökas av de som börjar årskurs 6, 7 och 8 och antagning sker i mån av plats på skolan. Antagningen sker på avsedd skolvalsblankett som skickas ut i samband med skolvalet. Här vill vi att man fyller i vilken klubb man spelar för samt lite kort om hur länge man spelat handboll. OBS! Även om samarbetet är tillsammans med OV Helsingborg så är elever från andra klubbar också varm välkomna att söka vår handbollsprofil.

Tränaren har ordet!

Tränare för handbollsprofilen är Alexandra Möller som har många års erfarenhet som spelare på högsta nivå i både Sverige och utomlands. Hon är även ansvarig för gymnasieskolans handbollsprofil på Filbornaskolan. Alexandra har dessutom arbetat som lärare på PeterSvenskolan 1 sedan 2011 och är därmed en väl förtrogen med skolans sätt att arbeta och är en viktig del i skolans arbetslag. Så här säger Alexandra själv om sin relation till handbollen och sin roll som handbollstränare:

“Ett liv med handboll har berikat mig på olika sätt, tagit mig till flera länder och gett mig vänner för livet. Den har även gjort mig till den jag är idag och jag har haft stor nytta av handbollen i mitt privata liv. Nu när jag lagt bollen på hyllan får jag ändå syssla med denna fantastiska sport genom tränarrollen. Att utveckla ungdomar individuellt och elda på deras glöd för sporten är det jag brinner för. När jag ser en elev utföra ett nytt skott eller fint som de tränat länge på, blir jag lika glad varje gång.

Vad tycker eleverna som går handbollsprofilen!

”Vi har gått på handbollsprofilen på PeterSvenskolan 1 i två år. Handbollsprofilen är bra eftersom man lär sig mycket teknik och andra sätt att spela som man kanske inte gör med ett eget lag. Man lär sig allt från olika skott till olika sätt att spela på. Vi har bra tränare som inkluderar alla. Tränarna förklarar även bra och har varierade träningsupplägg som både är roliga och seriösa. Man längtar alltid för att ha en handbollsprofil träning!” /Alice och Lykke

Vill du veta mer eller eventuellt besöka skolan?

Är du intresserad av vår handbollsprofil så kontakta oss gärna. Vi man så kan man även boka in ett besök där ni får möjlighet att träffa tränare, elever och delta vid ett eller flera träningstillfällen om man önskar det. Givetvis erbjuder vi också en rundvandring på skolan som avslutas med ett samtal med skolans rektor eller bit.rektor.

För kontakt ring eller maila till:

För mer information går det bra att ringa eller maila till:

Samir Mammadov (vikarierande tränare) mail: samir.mammadov@pysslingen.se

Alexandra Möller (föreldrarledig) mail: alexandra.moller@pysslingen.se

Martin Björk tel:042-176737 alt. mail: martin.bjork@pysslingen.se

och Bengt Fellbe tel:0709-585019 alt. mail:bengt.fellbe@gmail.se


Senast uppdaterad: 2014-09-05