Vår mat

Rosenlundskolan har eget tillagningskök med egen kock, samt köksbiträde. Vi tillagar maten från grunden och undviker halvfabrikat. Stor vikt läggs på att livsmedlen ska vara KRAV märkta, säsongsanpassade och närproducerade. Vi är därför stolta över att vara KRAV certifierat 82%. Vi tänker på barnens hälsa och undviker därför onödiga tillsatser och socker i maten. Vi använder oss av MOR-online näringsberäkningssystem för att leverera en god och näringsriktig mat till våra barn. Varje dag serveras en varierad frukostbuffé, lunch med en stor salladsbuffé och varierade mellanmål. Dagens soppa serveras alltid till lunchen. På Rosenlundskolan bakar vi allt mjukt bröd själva. Köket tillagar mat som utmanar barnen att pröva nya smaker och gör ofta något extra till stora högtider som jul, påsk, midsommar och Nobeldagen. I vår fina matsal jobbar vi aktivt för att skapa en lugn trevlig och välkomnande miljö. Vi har lagt stor vikt på ljudnivån, med ljuddämpande bordsytor och tavlor.

Kock

Josephine Antwi    josephine.antwi@pysslingen.se

Köksbiträde

Nazanin Hassan Ahmed nazanin.hassanahmed@pysslingen.se

Tel 08-532 595 52

Senast uppdaterad: 2017-09-12