Kraftigt förbättrade resultat för Hagabergskolan

När resultaten av 2015 års kundundersökning redovisas står det klart att Hagabergskolan i Västerås är en av de skolor som förbättrat sina resultat mest. Från att enbart 45 % av eleverna ville rekommendera skolan förra året har nu rekommendationsgraden ökat till hela 89 %.

Skolans rektor, Henrik Lövstedt, menar att ökningen beror på duktiga lärare, men också på ett systematiskt kvalitetsarbete för hela skolan.

– Jag har bedrivit ett omfattande utvecklingsprojekt under två år. Redan förra året såg vi markant ökade resultat men elevernas nöjdhet har varit svårast att förändra. Eftersom det är deras lärande och trivsel allt handlar om, är jag överlycklig över att vi nu ser resultat även där, säger Henrik Lövstedt.

Tittar man på skolans övriga resultat kan man se att även de kraftigt har förbättrats.

– Ja, det är verkligen roligt att skolans lärare nu kan se att deras hårda arbete lönar sig. Vi har valt bort quick-fix och genvägar. Det är långsiktig och systematisk skolutveckling med siktet inställt på lärande i världsklass vi nu kan börja skörda frukterna av, säger Henrik Lövstedt.

Resultaten av årets kundundersökning jämfört med förra årets resultat:

NöjdKundIndex 2014 2015
Elever 42 73
Föräldrar 67 76
Rekommendationsgrad
Elever 45 89
Föräldrar 76 87
Trivselgrad
Elever 32 79
Föräldrar 82 90
Studiemiljö
Elever 50 71
Föräldrar 71 73
Undervisning
Elever 60 86
Föräldrar 78 83

 1. Avatar Ewa Norsäter skriver:

  Så GLAD jag blir 🙂 Bådar gott för alla barn/elever och Sveriges framtid!
  Mitt lilla barnbarn går på er skola, förskoleklass. Jag besökte honom och klassen en hel dag och fick ett mycket bra intryck.
  Kommer igen innan vårterminen är slut!

  Hälsningar
  Farmor Ewa

 2. Avatar Henrik Lövstedt skriver:

  Ja vi är många som är glada åt framgångarna! Vi jobbar hårt varje dag för elevernas trivsel och lärande och sådana här kvitton är så otroligt glädjande. Du är alltid välkommen, farmor Ewa -närhelst du har en stund över.

  Henrik Lövstedt, rektor

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*