Fenestra Nya Hovås flyttar in i nya lokaler

Dagens skolstart innerbär inte bara början på ett nytt läsår för elever och lärare på Fenestra Nya Hovås. Den innebär även flytt till nya lokaler i helt nybyggda Spektrumhuset i den framväxande stadsdelen Nya Hovås.

– Det är jätteskönt att vi äntligen fått flytta in, säger skolans rektor Katja Brandt Persson som tillsammans med sina medarbetare arbetat hårt de senaste veckorna för att allt ska bli klart.

– Vi har längtat efter den här dagen väldigt länge. Även om en bra skola så klart handlar om mycket mer än bara byggnaden så känns det extra roligt att vi nu har lokaler som är lika fina som vårt innehåll!

Skolan, som fram till flytten hette Fenestra Brottkärr, låg tidigare ett stenkast bort i gamla Sandåsskolans lokaler, men under flera år så har målbilden varit att bli en central del av stadsutvecklingen i Nya Hovås. Att skolan nu inryms i en av den nya stadsdelens mest centrala byggnader innebär också ett skifte i hur man ser på skolans roll i samhället. I över ett års tid har eleverna följt planering av bygget av Spektrumhuset, som utöver grundskolan även kommer att inrymma både butiker och restaurang.

– Det känns bra att vi blir en så viktig del i utvecklingen av Nya Hovås och idén att så tydligt sätta eleverna i samhällets centrum är helt fantastisk, säger rektor Katja Brandt Persson.

– De nya lokalerna gör dessutom att vi kan utöka vår verksamhet så att fler elever har möjlighet att gå kvar på högstadiet i sitt närområde istället för att behöva åka buss in till stan. Att skolgården ligger på taket bidrar ytterligare till känslan av lysande framtidsutsikter, säger Katja Brandt Persson.

Även eleverna är nöjda med sin skola. Axélia Hamrén och Wilma Nyqvist börjar nionde klass och tycker det känns bra att deras skola äntligen fått flytt in i nya lokalerna.

– Jag har varit med på möten under byggprocessen och fått tycka till. Även om vi inte fick med alla våra förslag så är jag jättenöjd och tycker det har blivit fint. Man får bättre inspiration när man är i fina lokaler. Lite som att man antecknar mer om man har en fin anteckningsbok än om man skriver på lösblad, säger Axélia Hamrén.

– Det är en skön känsla med mera utrymme och luft en tidigare. Att det är flera våningar gör också att det inte känns lika trångt eftersom alla inte är på samma våning samtidigt, säger Wilma Nyqvist.

Se fler bilder >> 

Se film >>


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*