Pysslingen Skolor förvärvar Kringlaskolan i Södertälje

 

Från och med 1 december 2017 ingår Kringlaskolan i Södertälje i Pysslingen Förskolor och Skolor AB.

-Vi är stolta över att Kringlaskolan nu är en del av oss och ser fram emot att tillsammans med skolledning och medarbetare fortsätta att utveckla skolan.

-I Pysslingen tror vi på pedagogisk mångfald och bland våra för- och grundskolor finns många olika pedagogiska idéer representerade med den gemensamma nämnaren, hög kvalitet. Kringlaskolan har en fantastiskt fin verksamhet och en god ledning. Vår ambition är därför att fortsätta att driva skolan som tidigare, säger Andre Wallin, verksamhetschef på Pysslingen Skolor.

Kringlaskolan startades 1998. 2002 togs skolan över av Marie Alfaro och Sirkka Persson, Sirkka är rektor på skolan, och kommer att fortsätta vara det även efter ägarbytet.

-Jag ser mycket fram emot detta nya samarbete och att få vara en del av något större. Jag känner mig väldigt inspirerad att fortsätta leda verksamheten nu när vi får nya möjligheter, säger rektor Sirkka Persson

Avgående skolledare Marie Alfaro fyller i:
-Det känns väldigt bra att få lämna över till en koncern, en huvudman som vi är säkra på kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling för skolan.

Kringlaskolan är utöver sin höga kvalitet bland annat kända för sitt väl fungerande värdegrundsarbete mot mobbning och annan kränkande behandling, där de är förebilder långt utanför Skolsveriges gränser. Förebildskapet har i sin tur öppnat upp för många spännande samarbeten för Kringlaskolan. Ett exempel på detta är Läslabbet, som bygger på en modell från Nya Zeeland kallad ”Reading recovery”. Här kan du läsa mer om Kringlaskolan http://www.kringlaskolan.se


För mer information kontakta:
André Wallin, verksamhetschef, Pysslingen Skolor
andre.wallin@pysslingen.se

 

 

 

 

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*