Välkommen till Söderby Skola

Söderby skolas vision är “Trygga barn lära bäst”

Söderby skola är en grundskola som ligger i Vendelsö, i natursköna Haninge kommun. Skolan är en liten träbyggnad i gult. Skolgården erbjuder många olika platser och aktiviteter att välja emellan. Ett exempel är utomhusscenen där många elever trivs. Den är omgärdad av skolans byggnad, en läktare och grönska på sommaren. Scenen används till uppträdanden, lek, fredagsfys och julmarknad.

Inne i skolan möts du av välkomnande elever och vuxna. Våra lokaler är ljusa och inbjudande, ibland med färska blommor och tända ljus.

Närheten till Tyresta nationalpark och bra bussförbindelser ger våra elever goda möjligheter för både utedagar och studiebesök.

Söderby skola har tillgång till idrottshallen på Mårtensbergsskolan. Undervisning i ämnet Idrott och hälsa bedrivs inne i idrottshallen då det är för kallt att ha undervisning utomhus. När det är varma vår-, sommar- och höstdagar sker undervisningen utomhus. Eleverna går eller åker buss med vuxna, till och från idrottshallen.

All verksamhet på Söderby skola ska genomsyras av visionen ”Trygga barn lära bäst”:

● På Söderby skola ska alla känna sig trygga och sedda.
● Ingen ska bli diskriminerad, trakasserad eller bli utsatt för kränkande behandling.

På Söderby skola ser vi lärandet som en process och arbetar med heldagslärande. Heldagslärande innebär att skolan och fritidsverksamheten samverkar dagligen. Vi har ett nära samarbete och gemensamma arbetsområden. Det kan till exempel vara temaarbete om hälsa, natur, Nobel eller ett legoprojekt.

Skolan har cirka 200 elever från förskoleklass till årskurs 3 (F-3). Det finns totalt åtta klasser på skolan vilket innebär att det är två klasser av varje årskurs. Vi erbjuder välorganiserad fritidsverksamhet med många olika aktiviteter för alla elever. Det kan vara skapande inne eller ute. Vi går ofta till olika lekparker i närområdet. Varje fredag då eftermiddagsfritids börjar, samlas alla elever och pedagoger på scenen. Hos oss är hälsa och rörelse viktigt: ”Inget fredagsmys utan fredagsfys!”

Varmt välkommen!

 

Kontakta oss

Telefon 08-4516530

E-post soderby.skola@pysslingen.se

Facebook Söderby Skolas Facebooksida

Rektor Josephine Wallenberg | 070-774 21 48

Här hittar du oss