Om vår inskolning

 

Det är en stor händelse att börja i förskolan! Därför vill vi att starten ska bli så bra som möjligt. Inskolningen är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här får vi i lugn och ro lära känna ditt barn och få reda på mer om vad ditt barn tycker om, vilka rutiner hen är van vid och vad du som förälder tycker är viktigt för ditt barn.

Vi har aktiv tredagars inskolning. Det innebär att ni föräldrar är med ert/era barn i tre dagar på förskolan innan ni lämnar barnet för första gången. Då får ni en inblick i hur allt fungerar på förskolan, vilket kan ge en trygghet till er föräldrar och barn.

 

Föräldraaktiv inskolning

Vi har föräldraaktiv inskolning där föräldern eller annan närstående vuxen deltar i verksamheten tillsammans med sitt barn. Inskolningen startar med ett inskolningssamtal där förälder eller annan anhörig får möjlighet att delge personalen information kring barnet som kan vara av vikt inför inskolningen, exempelvis hur barnet vill bli tröstat, eller speciella favoritsånger. 

 

Introduktions- och inskolningsmöte

Om barnet börjar i samband med höstterminen kommer barnet ingå i en gruppinskolning. Nya föräldrar/vårdnadshavare bjuds då in till ett introduktions- och inskolningsmöte som mer i detalj beskriver organisation, inskolningen, en dag på förskolan, bra att känna till, eventuella reaktioner hos barnet den första tiden, samt förskolans förväntan på den som skolar in barnet för att starten ska bli så positiv som möjligt för barnet. Om barnet börjar mitt i terminen inbjuds barn och vårdnadshavare till ett inskolningssamtal samt till en uppföljning efter inskolningen. 

 

Att tänka på inför inskolningen

När ni tackat ja till en plats hos oss, skickar vi all information ni behöver inför inskolningen. Pedagogerna på förskolan kommer även att kontakta er via telefon för att informera om inskolningen. Det kan vara en god idé att förbereda din arbetsplats på att du kommer att vara upptagen med att skola in ditt barn på förskolan under den närmaste tiden. Inskolningen blir ofta bäst när man kan ta det lugnt och känna sig avslappnad. 

 

Vi ser fram emot en rolig tid och ett gott samarbete kring ditt/ert barn.

 

 

Senast uppdaterad: 2020-09-19