Förmånswebben till alla medarbetare

I förmånswebben hittar du en mängd olika leverantörer som du kan beställa tjänster och produkter hos. Dessa tjänster och produkter dras sedan på din lön, antingen som brutto- eller nettolöneavdrag. Det kan till exempel handla om ögonlaser, IVF-behandlingar, matkassar och hälsoundersökningar.

Det är Skatteverket som beslutar om vilka förmåner vi som arbetsgivare har rätt att ge mot bruttolöneavdrag. Idag är det privat sjukvård som omfattas, till exempel fertilitetsbehandlingar, ögonlaser och hälsoundersökningar. Övriga förmåner betalas med nettolöneabvdrag.

En stor fördel med förmånswebben är att alla kan utnyttja sitt friskvårdsbidrag utan att behöva ligga ute med pengar, om de köper friskvård direkt genom förmånswebben. Precis som tidigare kan man också registrera sina kvitton om man väljer friskvård som inte finns i förmånswebben.

I förmånswebben hittar du också en mängd olika leverantörer som du kan beställa tjänster och produkter hos. Dessa tjänster och produkter dras sedan på din lön, antingen som brutto- eller nettolöneavdrag. Det kan till exempel handla om ögonlaser, IVF-behandlingar, matkassar och hälsoundersökningar.

Vilka får tillgång till förmånswebben?
Alla medarbetare som är tillsvidareanställda, provanställda eller har en tidsbegränsad anställning längre än tre månader får tillgång till förmånswebben.

De som inte har tillgång till förmånswebben är de som är timanställda, tidsbegränsat anställda med en anställningstid som understiger tre månader och tjänstlediga utan lön.

De viktigaste fördelarna med förmånswebben:

Din totala kompensation
Se en sammanställning av lön, pension, försäkringar och semester. Här hittar du även dina lönespecifikationer.

Inköp för brutto- eller nettolöneavdrag
Genom förmånswebben kan du göra inköp och betala dessa genom brutto- eller nettilöneavdrag. Välj mellan bland annat matkassar på nätet, ögonlaser och hälsoundersökningar.

Friskvårdsbidrag
Se exakt hur mycket av ditt friskvårdsbidrag du nyttjat. Du kan dessutom köpa friskvård genom förmånswebben och då få rabatt på bland annat gym, massage, kiropraktik och yoga.

Lifeplan pensionsrådgivning
Få oberoende individuell pensionsrådgivning direkt på nätet.

Rabatter
Med personalkortet får du rabatt på allt ifrån stora hemelektronikkedjor till resor.

 

Läs mer om förmånswebben på AcadeMedias intranät, klicka här.

Senast uppdaterad: 2019-04-29