Vår mat

 

På Solrosen lagar vår kock Janne hemlagad och varierande mat utifrån livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Det erbjuds också frukt både på förmiddagen och på eftermiddagen. För närvarande serveras frukost klockan 7.15-7.45, lunch serveras klockan 11.00 på våra småbarnsavdelningar och klockan 11.30 på våra storbarnsavdelningar. Mellanmål serveras runt klockan 14.00.

 IMG_5155IMG_5366

IMG_5364Maten på förskolan är viktig för att ditt barn ska få energi att leka och utvecklas varje dag. Men mat är faktiskt mycket mer än så! Hos oss på Solrosen vill vi skapa ett lustfyllt möte med maten och se till att varje måltid blir en upplevelse för alla sinnen. Vi arbetar passionerat för att barnen ska få hälsosamma, klimatsmarta och framför allt goda måltider.

Medvetna val

Med stöd i vår gemensamma måltidspolicy erbjuder vi bara MSC-märkt fisk, svenskt eller finskt fläskkött och svensk kyckling. Minst två luncher i veckan är vegetariska.

Mat och pedagogik

I vår pedagogiska verksamhet lär vi barnen hur balanserade måltider tillagas och smakar. Barnen lär sig socialt samspel och genom maten skapar vi förståelse för omvärlden och våra medmänniskor. Med nyfikenhet undersöker vi hur samhället och klimatet påverkas av det vi äter. Vi arbetar också medvetet kring barnets möte med måltiden, till exempel genom att lägga upp maten på ett trevligt sätt och se till att den sociala samvaron och samtalet kring matbordet blir lustfyllt.

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2016-01-22

// // // //

 

 


Senast uppdaterad: 2016-12-03